Acasă Life Ce trebuie să faceți pentru a prinde 100 de ani

Ce trebuie să faceți pentru a prinde 100 de ani

DISTRIBUIȚI

Nu există soluție pentru viața fără de moarte – cel puțin, nu încă -, însă iată că a apărut rețeta tinereții fără bătrânețe. Potrivit doctorului Maoshing Ni, autorul cărții „Secretele longevității“, puteți trăi 100 de ani. Sau, cel puțin, trupul uman a fost conceput pentru a prinde această vârstă.
Pentru a ajunge însă la un secol de viață, trebuie să renunțați la vicii. Nu la toate, ci la cele care sunt 100% dăunătoare, gen fumat sau fast-food, și să le înlocuiți cu altele mai puțin nocive. Potrivit expertului chinez, creierul are nevoie de 12 până la 21 de zile pentru a dezvolta o nouă astfel de obișnuință. Odată generată, devine un răspuns autocomportamental. Cu alte cuvinte, un viciu pozitiv, care poate înlocui unul dăunător.
Iată șase dintre cele mai indicate astfel de vicii pe care trebuie să ni le formăm, spune doctorul Ni, dacă vrem să prindem suta de ani:

1. Beți mai multă apă!

Beți opt pahare de apă plată, filtrată, zilnic! Este foarte importantă pentru drenajul limfatic și, în plus, hidratează celulele. Atenție! Evitați agenții de dedurizare a apei, pentru că elimină mineralele esențiale.

2. Mâncați ca un centenar!

Satul Rugao, aflat la aproximativ patru kilometri de Shanghai, se bucură de reputația de „cea mai longevivă comunitate din China“, datorită celor peste 200 de centenari care trăiesc în această localitate. Asta în condițiile în care populația totală este de 1.000 de locuitori. Care să fie secretul lor?! Ei bine, regimul alimentar, spune doctorul Ni. Cei din Rugao mănâncă foarte mult pește, asezonat cu legume, ciuperci, porumb și spanac.

3. Dormiți nopțile!

Una dintre marile greșeli ale tinerilor din ziua de azi – și nu numai – este dată de numărul alarmant de mare de nopți albe. Expertul chinez spune că, dacă vrem să prindem suta de ani, trebuie să dormim minimum șapte și maximum opt ore pe noapte.

4. Lăsați liftul. Pe scări!

Degeaba beți și mâncați ce trebuie și dormiți cât este nevoie dacă nu vă puneți organismul în funcțiune. Astfel, plimbați-vă, înotați și găsiți-vă o activitate fizică pe care să o faceți regulat! Jumătate de oră pe zi, patru zile pe săptămână, spune doctorul Ni. Da, și nu mai așteptați liftul! Dacă stați la bloc, este indicat să folosiți scările!

5. Scăpați de stres!

Potrivit specialistului asiatic, stresul reprezintă cauza principală a majorității bolilor care ne scurtează viața. Pentru a evita această problemă, meditația este soluția. Faceți-o zilnic! Începeți cu cinci minute, după care plusați la 20. Nu de alta, dar dacă vreți să suflați în 100 de lumânări, aveți nevoie atât de un corp, cât și de o minte sănătoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.