Acasă Life Circa jumătate dintre utilizatorii Google News urmăresc doar titlurile

Circa jumătate dintre utilizatorii Google News urmăresc doar titlurile

Aproape jumătate dintre utilizatorii Google News urmăresc doar titlurile, fără să acceseze și linkul care îi redirecționează pe paginile diferitelor ziare unde pot citi și restul conținuturilor, potrivit unui studiu al companiei de consultanță Outsell, citat de AFP.
„Chiar dacă Google generează trafic pe paginile electronice ale ziarelor, sunt situații în care îi deturnează pe utilizatori de la acestea“, a declarat Ken Doctor, specialist în cadrul companiei de consultanță Outsell, subliniind că „44% dintre vizitatorii Google News sunt interesați numai de titluri și nu accesează și site-urile ziarelor“.
Acest sondaj pare să dea dreptate criticilor Google, printre care magnatul Rupert Murdoch care controlează imperiul media News Corporation. El a acuzat Google și alte platforme agregatoare de știri că nu partajează veniturile din publicitate și cu site-urile la care fac trimitere prin linkuri.
Potrivit sondajului, 30% dintre respondenți au menționat că nu folosesc Google pentru a accesa site-uri informative și că preferă să utilizeze în acest scop alte portaluri sau să intre direct pe site-urile de care sunt interesați. De asemenea, 12% dintre cei care au participat la sondaj au afirmat că folosesc Google pentru a accesa site-uri informative, pentru ca, ulterior, să caute alte informații pe site-urile respective.
Pe de altă parte, 14% dintre respondenți au spus că utilizează platforma Google pentru a fi redirecționați spre alte site-uri, dar că se întorc pe Google News pentru a căuta alte articole.
Totodată sondajul indică faptul că 57% dintre respondenți folosesc în principal mediile digitale pentru a se informa. Dintre aceștia, 31% folosesc agregatoare precum Google News, Yahoo!, MSN sau AOL, 30% urmăresc programe TV, în timp ce 8% accesează direct site-urile diferitelor medii, 18% accesează alte tipuri de platforme, iar 7% se informează de la radio.
În timp ce numeroși patroni de instituții de presă americane iau în discuție introducerea de taxe pentru accesarea conținuturilor online, sondajul arată că numai 10% dintre participanții la studiu ar fi gata să plătească un abonament la un ziar tipărit pentru a avea acces la versiunea sa de pe Internet.
Studiul a fost realizat în iulie 2009, pe un eșantion de 2.787 de persoane interesate de informații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.