Acasă Life Cum să scapi de durerile cauzate de hemoroizi

Cum să scapi de durerile cauzate de hemoroizi

DISTRIBUIȚI

Se spune că Napoleon ar fi pierdut bătălia de la Waterloo din cauza durerilor generate de hemoroizi. Hemoroizii sunt dilatațiile venelor situate la nivelul canalului anal și al rectului inferior, pachete hemoroidale ce pot atinge dimensiuni supărătoare și pot fi exteriorizate prin anus, complicându-se în diverse moduri – sângerare prin fisură la baza acestora sau prin fistulă venoasă, tromboză hemoroidală sau prolaps.
Pentru a calma durerea și disconfortul cauzate de hemoroizi există mai multe metode la îndemână:
1. Umpleți cada cu apă caldă și stați cu genunchii ridicați la o înălțime de 10 cm. Apa caldă crește fluxul de sânge în zonă, ceea ce duce la contractarea venelor dilatate și calmează și durerea.
2. Reduceți consumul de sare. Sarea reține lichidele, oprindu-le să intre în sistemul circulator, ceea ce duce la umflarea venelor, inclusiv a celor din anus.
3. Evitați cafeaua, berea, cola și condimentele puternice, acestea creând  mâncărime locală, ele trecând prin colon.
4. Femeile gravide care sunt predispuse la hemoroizi se pot culca pe partea stângă, câte 20 de minute la fiecare șase ore, micșorând astfel presiunea asupra venei principale care drenează jumătatea inferioară a corpului.
5. Dacă aveți un hemoroid ieșit în afară, încercați să-l împingeți ușor cu degetul înăuntru, pentru a nu forma cheaguri dureroase.
6. Pentru prolapsul hemoroidal, folosiți gheață pisată pe care o puneți într-o pungă de plastic și apoi o înfășurați într-o cârpă. Acest remediu poate fi folosit de 3 ori pe zi, câte 20 de minute. E foarte bun și în cazul mâncărimii anale.
7. Creșteți cantitatea de fibre și de lichide din alimentație pentru a înmuia scaunul și a-l evacua cu mai puțin efort. Fibrele sunt conținute mai ales în fructe, legume verzi, legume uscate și pâinea integrală.
8. Nu ridicați greutăți!
9. Scărpinatul interzis! Nu vă ajută decât pe moment pentru ameliorarea senzației de mâncărime. În schimb puteți sparge vasele de sânge sensibile.
10. Folosiți tinctura din scoarță de stejar, bogată în tanin, prin aplicarea locală de trei ori pe zi, cu un tampon de vată. Efectul este imediat.
11. Foarte important! După fiecare scaun trebuie să vă spălați cu delicatețe. Hârtia igienică poate zgâria, în plus unele conțin substanțe chimice. În „deplasare“ puteți folosi șervețele umede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.