Home Life Cum să te menții plin de viață

Cum să te menții plin de viață

DISTRIBUIŢI

Lipsa de energie este o problemă tot mai des întâlnită. Din ce în ce mai multe persoane se plâng că nu reușesc să facă față stresului de peste zi, iar seara cad în pat epuizate. Dacă vreți să simțiți că trăiți cu adevărat, atunci trebuie să vă îmbunătățiți stilul de viață. Ca să reușiți să fiți seara la fel de energici ca la prima oră a dimineții, trebuie să puneți preț pe fiecare aspect al vieții voastre.
Webmd vă dezvăluie câteva modalități de a vă menține plin de energie:
Prima recomandare: măriți cantitatea de magneziu consumată zilnic. Persoanele cu deficient de magneziu fac față mai greu activităților fizice și, în timp, ajung să se simtă mereu obosite. Aportul zilnic recomandat de magneziu este de aproximativ 300 miligrame pentru femei și 350 miligrame pentru bărbați. Ca să asimilați magneziu, adăugați în dieta zilnică cereale, alune sau migdale.

Mergeți pe jos!

Deși la o primă vedere această activitate fizică ar părea să obosească, de fapt mersul pe jos vă va conferi o parte din energia de care aveți nevoie peste zi. Mersul pe jos este la îndemâna oricui, nu aveți nevoie de un echipament sportiv complicat și îl puteți face oriunde: în parcuri, pe drumul către serviciu sau în jurul blocului. Studiile au arătat că 10 minute de mers pe jos vă dau energia necesară pentru următoarele două ore.
Persoanele care mănâncă la micul dejun au o mai bună stare de spirit și au mai multă energie pe parcursul zilei. Mai mult, persoanele care nu au în general mese regulate ajung seara să fie răpuse de oboseală. Dacă vă simțiți nervos, încercați să nu aprofundați subiectul și căutați o metodă de a vă relaxa: ascultați muzică, citiți o carte sau vorbiți la telefon. Uneori, chiar și o ușoară deshidratare vă poate face să vă simțiți obosit și letargic.
Dacă vă simțiți în mod frecvent obosit, chiar și după o noapte de somn, încercați să reduceți alcoolul pe care îl consumați chiar și seara, înainte de culcare.
Cheia aici este păstrarea zahărului din sânge echilibrat, astfel încât energia să rămână constantă. Încercați să evitați cafeaua simplă, adăugând puțin lapte, care este o sursă bună de calciu pentru oase și conține grăsimi naturale.
Dacă vă simțiți obosit chiar și după o noapte de odihnă, atunci ar trebui să vorbiți cu medicul despre un test de sânge pentru a vedea eventualele disfuncții tiroidiene, precum și pentru a vedea dacă nu cumva aveți anemie.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.