Acasă Life Google va construi 100-200 de mașini „fără șofer”

Google va construi 100-200 de mașini „fără șofer”

DISTRIBUIȚI

 

Google a dezvoltat primele prototipuri ale mașinii „fără șofer” la care lucrează mai mulți ani și intenționează să construiască în parteneriat cu companii auto 100-200 de automobile pentru teste, complet autonome și lipsite de elemente precum volan, pedale de accelerație și frână.

 

Compania americană a prezentat unul dintre aceste prototipuri într-un clip video de promovare.

 

„Mașina cu două locuri seamănă cu o gondolă pe roți. Nu are volan, pedală de accelerație sau pedală de frână. În schimb mașina se folosește de proprii senzori și de programe pentru a-și face treaba”, scrie cotidianul american Wall Street Journal.

 

Anunțul Google a venit marți noaptea, în timp ce cofondatorul Google Sergey Brin discuta programul mașinii autonome la o conferință organizată la Rancho Palos Verdes, California.

 

„Le veți vedea conducând și vrem să vă explicăm ce sunt”, a spus Brin.

 

Compania a lucrat până în prezent la mașini fără șofer echipând autovehicule existente pe piață cu tehnologia pe care a dezvoltat-o în acest scop. Google afirmă că mașinile autonome pot contribui la reducerea numărului de accidente rutiere.

 

Viteza primului prototip a fost limitată la 25 de mile (40 de kilometri) pe oră.

 

„Vrem să construim circa 100 de mașini prototip, iar mai târziu pe parcursul verii șoferii noștri vor începe să testeze versiuni inițiale ale acestor mașini cu control manual. Dacă totul merge bine, am vrea să derulăm un mic proiect pilot în California în următorii ani”, a declarat Chris Urmson, directorul proiectului mașinii autonome la Google.

 

Prototipurile vor avea elemente de siguranță suplimentare, precum parbrize din material plastic, scrie Bloomberg.

 

Mașinile autonome permit utilizatorului să transmită adresa unei destinații, iar mașina îl transportă în acel loc, a spus Brin.

 

Google testează de mai mult timp pe drumurile din SUA mașini autonome, inclusiv versiuni modificate de Prius și Lexus, echipate cu camere, senzori radar și laser.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.