Acasă Actualitate Percheziții la CJ Cluj, într-un dosar privind fapte de corupție. Vizat:liberalul Horia...

Percheziții la CJ Cluj, într-un dosar privind fapte de corupție. Vizat:liberalul Horia Uioreanu

DISTRIBUIȚI

UPDATE: Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost adus, miercuri dimineaţă, de la domiciliul său din Cluj-Napoca la sediul CJ, el plecând de la locuinţă împreună cu anchetatorii care i-au percheziţionat casa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a ieşit, miercuri dimineaţă, din locuinţa sa din Cluj Napoca însoţit de mai mulţi anchetatori de la DNA şi a urcat în maşina acestora, cu care a fost transportat până la sediul instituţiei pe care o conduce.

Întrebat de către jurnalişti ce se întâmplă, Uioreanu a spus că este „o chestie de rutină”, iar la întrebarea unde pleacă a răspuns: „La birou”.

La ora transmiterii acestei ştiri, maşina de la DNA a intrat în garajul de la subsolul Consiliului Judeţean Cluj, iar Horea Uioreanu a coborât din maşina anchetatorilor fără a face declaraţii.

Procurorii DNA fac, miercuri, percheziții la mai multe adrese din județul Cluj, printre care și la Consiliul Județean, într-un dosar privind presupuse fapte de corupție, printre persoanele vizate fiind și președintele CJ, Horea Uioreanu, potrivit unor surse judiciare.

 

Sursele citate au precizat că în această cauză sunt vizate fapte de dare și luare de mită.

 

Anchetatorii vor ridica documente de la Consiliul Județean Cluj, iar mai multe persoane vor da declarații în această cauză.

 

Birourile președintelui CJ Cluj și ale altor directori din instituție au fost sigilate, urmând să fie făcute percheziții și la domiciliul lui Horea Uioreanu.

 

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în acest caz sunt vizate finanțări bugetare către societăți comerciale private apropiate lui Horea Uioreanu.

 

Potrivit surselor citate, Horea Uioreanu ar fi dat contracte cu finanțare din bani publici unor firme deținute de persoane apropiate acestuia, el primind ulterior o parte din acești bani.

 

Direcția Națională Anticorupție a anunțat, într-un comunicat de presă, că procurorii Serviciul Teritorial Cluj fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, în perioada 2013-2014, de către persoane cu funcție de conducere de la nivelul autorităților locale.

 

Potrivit DNA, în această cauză au fost făcute, miercuri, percheziții domiciliare la 11 adrese din municipiul Cluj-Napoca, la sediile unor societăți comerciale, la instituții publice și la domiciliile unor persoane.

 

Până la ora transmiterii acestei știri, președintele CJ Cluj nu a putut fi contactat, iar accesul presei în sediul Consiliului a fost interzis.

 

Miercuri, la ora 14.00, era programată o ședință a Consiliului Județean Cluj, până la această oră nefiind date informații dacă aceasta va mai avea sau nu loc.

 

Procurorii sunt sprijiniți în acest caz de Serviciul Român de Informații.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.