Acasă Life Irina Teodorescu cu „Les Etrangeres”, la Sala Elvira Popescu

Irina Teodorescu cu „Les Etrangeres”, la Sala Elvira Popescu

DISTRIBUIȚI

În cadrul rezidenței artistice pe care o efectuează în România cu sprijinul Institutului Francez, scriitoarea Irina Teodorescu va lua parte la o lectură publică a ultimei sale cărți, ‘Les Etrangeres’, luni 23 mai 2016, începând cu ora 18.30, în sala Elvira Popescu (bd. Dacia, nr. 77). Artistul Thomas Collet va asigura performanța literară în franceză, urmând ca momentul să fie urmat de o discuție în limba română, între autoare și publicul prezent.

Irina Teodorescu, care s-a născut la București în 1979, a ajuns în Franța la vârsta de 19 ani și trăiește în prezent la Rennes. Primul său roman, ‘La Malediction du Bandit Moustachu’, publicat în 2014 la Editura Gaia, a fost recompensat cu premiul André Dubreuil al SGDL (Société des gens des lettres), la categoria ‘Roman de debut’. Cartea urmează să fie tradusă în limba română până la sfârșitul anului și va apărea la Editura Polirom.

În 2015, cu ocazia apariției celui de-al doilea roman, ‘Les Etrangeres’ (Editura Gaia), Irina Teodorescu reușește să câștige din nou favorurile criticii literare și aprecierea publicului din Franța. Autoarea descrie această operă literară precum o poveste despre ceea ce se petrece în mintea unui om, altceva decât gândirea logică și realistă pe care încercăm cu toții să o păstrăm. În spatele unei povești de dragoste, cartea vorbește despre dificultatea de a crea ceva împreună, despre exil, copilărie și trădare.

Scriitoarea Irina Teodorescu se află în România în cadrul bursei Stendhal primite din partea Institutului Francez. Programul Stendhal sprijină autori francezi sau rezidenți în Franța care propun un proiect literar în străinătate, contribuind astfel la schimburile culturale inițiate de rețeaua culturală franceză în străinătate. Datorită acestei burse, Irina Teodorescu este în România toată luna mai pentru a se documenta asupra următoarei sale cărți și a înțâlni cititorii din România.

Pe durata vizitei sale la București, Irina Teodorescu va participa la alte două evenimente, care vor fi găzduite de către la librăria franceză Kyralina (str. Biserica Amzei, nr. 10). Pe 20 mai 2016, la ora 18.00, va lua parte la un atelier de scriitură în franceză, iar pe 26 mai 2016, începând cu ora 19.00, se va întâlni cu publicul și va oferi o sesiune de dedicații.

Foto: Geraldine Aresteanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.