Home Life Leo Iorga va fi operat pentru extirparea unei tumori cerebrale. Apelul colegilor...

Leo Iorga va fi operat pentru extirparea unei tumori cerebrale. Apelul colegilor pentru ajutor

DISTRIBUIŢI

 

Leo Iorga, unul dintre cei mai cunoscuți soliști rock din România, va fi operat, pe 9 mai, pentru extirparea unei tumori cerebrale, a anunțat muzicianul Adrian Ordean, pe contul său de pe platforma de socializare Facebook.

 

„Colegul și prietenul meu Leo Iorga trebuie să se supună unei operații în regim de urgență pe data de 9 mai 2014. Operația are ca scop extirparea unei tumori cerebrale”, a scris Adrian Ordean.

 

El a precizat că Leo Iorga mai are nevoie de 8.000 de euro pentru această intervenție chirurgicală.

 

Totodată, pe Facebook a fost creată pagina „Alături de Leo Iorga”, pe care a fost lansată o campanie de strângere de fonduri pentru Leo Iorga.

 

 

 

„Leo Iorga, unul dintre cei mai iubiți soliști rock de la noi, are nevoie de ajutorul nostru – al colegilor, al prietenilor, al fanilor, al oamenilor cu suflet. După ce în urmă cu trei ani a învins cancerul la plămân, revenindu-și destul de repede după intervenția chirurgicală la care a fost supus – grație unei echipe de medici profesioniști – acum Leo se confruntă din nou cu această boală. Trebuie să fie operat urgent, în 9 mai 2014, pentru a i se extirpa o tumoră pe creier (…)”, se spune pe pagina „Alături de Leo Iorga”.

 

Pe aceeași pagină de Facebook a fost postat și un cont în care cei interesați pot face donații.

 

Leo Iorga s-a născut la Arad, în 1964. A început să cânte la 14 ani ca toboșar (1978) în trupa liceului „Ioan Slavici” (1980-1982). A cântat la trupa Hidro Grup 8 ca toboșar și solist. Până în 1985 a colaborat cu grupul Pacific, iar din 1985 până în 1987 a cântat cu grupul Sui Generis din Arad. În 1988 a devenit lider vocal al grupului Cargo, lansând hiturile „Brigadierii”, „Povestiri din gară” și „Erata”.

 

Din toamna lui 1988 până în 1996 a fost lider vocal al grupului Compact, care îi avea la momentul respectiv în componență și pe Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Laghia și Lelut Vasilescu. În această formulă, Compact a lansat hiturile „Singur în noapte”, „Mă voi întoarce”, „Să te gândești la mine”, „Toamna în sufletul meu”, „Trenul pierdut”, „Ploaia” și „Cine ești tu oare?”.

 

Cu Leo Iorga solist vocal trupa Compact a cântat la festivalul „Mitt Ein Ander” la Berlin, în 1989, și a avut trei turnee în Republica Moldova (în 1988, 1990, 1992). În 1990, formația a participat la turneul „British Rock for Romania”, alături de trupele Crazy Head, Jesus Jones, Skin Games. În 1991, Compact cu Leo Iorga au cântat la Festivalul Mamaia.

 

În 1992, formația a participat la festivalul „Rock ’92”, alături de două nume celebre ale rockului mondial: Uriah Heep și Ian Gillan Band. Iar în 1993, trupa a susținut două concerte (la Brașov și Sofia) alături de trupa Nazareth.

 

În 1994, formația Compact a cântat la „Skip Rock Festival” alături de celebrul grup Jethro Tull, iar în 1993, 1994 și 1995 a participat la turneul Marlboro Music împreună cu Holograf, Iris și Direcția 5.

 

Din 1997 până în anul 2001, Leo Iorga a cântat alături de Andrian Ordean, George Patranoiu, Mario Ticlea, Bobiță Stoica, Anca Neacșu, Irina Nicolae, Paul „Pampon” Neascu, Cătălin „Bibanu” Dalvarea, Andi Savastre în formația Schimbul 3.

 

Din 2003 până în octombrie 2012 a cântat acompaniat de grupul Pacifica (Teo Boar, Vlady Cnejevici, Cristi Iorga, Marian „Lacke” Mihăilescu).

 

Din toamna anului 2012, Leo Iorga a cânta cu trupa „Leo Iorga & Ordean”, alături de Adrian Ordean, Cristi Iorga, Dan Stesco „Polymoog”, Alex Ardelean, Marian „Lacke” Mihailescu.

 

În decembrie 2012 a avut loc „botezul” trupei, care de atunci se numește PACT by Leo Iorga & Adi Ordean. În februarie 2013, Dan Stesco „Polymoog” s-a retras din trupă, însă formația a continuat să susțină numeroase concerte în țară pe parcursul anului 2013.

 

La începutul anului 2014, Cătalin „Bibanu” Dalvarea l-a înlocuit la tobe pe Cristi Iorga, care a plecat din țară.

 

În aprilie 2014, trupa PACT a lansat albumul „Numărul Unu”.

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.