Home Politic Ponta, ia-ţi echipamentul de polo şi cheamă jandarmii să te plimbe cu...

Ponta, ia-ţi echipamentul de polo şi cheamă jandarmii să te plimbe cu bărcuţa: hidrologii au emis cod roşu de inundaţii in judeţul Mehedinţi

DISTRIBUIŢI

Premierul Ponta s-a lăudat, cu doar câteva zile în urmă, că va purta echipamentul sportiv primit în dar de la echipa naţională de polo pe apă, imediat ce i se va ivi ocazia ,,la inundaţii„. Ei bine, iată că dorinţa i-a fost îndeplinită: hidrologii au emis o avertizare Cod roşu de inundaţii pe râul Motru, în judeţul Mehedinţi, unde duminică, între orele 11.00 şi 18.00, se pot produce creşteri de debite şi niveluri care ar putea să duca la depăşirea cotelor de pericol. În plus, potrivit avertizarii emise sâmbătă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodarire a Apelor, până luni, la ora 14.00, pe unele râuri din bazinele hidrografice Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Drincea, Desnăţui, Jiu, afluenţi ai Oltului mijlociu şi inferior, precum şi pe unii afluenţi ai Mureşului inferior se pot produce creşteri de debite şi niveluri, care ar putea duce la depăşiri ale cotelor de atenţie şi de inundaţie, precum şi scurgeri pe versanţi, torenţi şi pâraie, cu posibile efecte de inundaţii locale. Mai mult decât atât, specialiştii au anunţat că jumătate din ţară se află sub avertizari meteo de ploi şi vijelii. Iată că, exact după sufletul lui,  Premierului  nostru i s-a oferit, în cel mai scurt timp cu putinţă, ocazia de a proba echipamentul primit de la echipa naţională de polo pe apă. Nu-i mai rămâne decât să-i convoace la faţa locului pe Liviu Dragnea şi pe ,,Fă Doina„, aşadar pe Doina Pană,  ministreasa mediului. Apoi, nu ar mai avea nevoie decât de o barcă pneumatică la care să înhame câţiva jandarmi vânjoşi, care să-i plimbe prin furia apelor dezlănţuite şi adânci până la călcâiul broaştei. A făcut-o odată, o va face, cu siguranţă şi a doua oară, dar numai când îi va pica lui bine: aşadar după ce va apuca să adune în jurul lui o liotă de ziarişti care să-l arate cum poartă el de grijă necăjiţilor din ţărişoara lovită de capriciile vremii şi ale hidrologiei. Până atunci, Premierul Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea umblă creanga, amestecaţi printre mioare, la Zâmbra oilor de la Huta Certeze.

Ca-n bancurile cu proşti

Aproape că nu trece o zi fără ca Victor Ponta să nu comită vreo nouă boacănă: mai că-ţi vine să te întrebi ce ,,vrăji„ a mai făcut Premierul nostru. Şi face destule. Le face pe bandă rulantă.  Deunăzi, aflat într-o vizită de lucru la Fabrica de Avioane din Craiova, el s-a preschimbat într-un personaj venit parcă direct din bancurile cu proşti, cele cu ,,o veste bună şi o veste proastă„. Într-o perioadă extrem de complexă, în care situaţia internaţională pretinde o atenţie maximă a tuturor guvernelor din zonă, Premierul Ponta s-a trezit vorbind şi a început cu vestea proastă: le-a spus celor de faţă că „deşi ne paşte un război…”. Iar vestea bună era că toţi cei de faşă vor avea comenzi. Aha, aşadar, încă odată, în buna tradiţie mioritică, lumea stă pe un butoi gata să explodeze, iar baba noastră dâmboviţeană se piaptănă de zor.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.