Acasă Life Lichidul miraculos care poate preveni cariile

Lichidul miraculos care poate preveni cariile

DISTRIBUIȚI

 

Vinul roșu, cu sau fără alcool, și extractul din semințe de struguri ar putea preveni dezvoltarea cariilor, au constatat cercetătorii spanioli, care au afirmat că descoperirea ar putea duce la dezvoltarea unor noi produse naturiste, conform dailymail.co.uk.

 

Maria Victoria Moreno-Arribas, de la Consiliului național de cercetare din Spania, a spus că afecțiunile stomatologice sunt printre cele mai răspândite maladii la nivel global și că bolile gingivale și cariile – care duc în cele mai multe cazuri la pierderea dinților – afectează între 60% și 90% din populația globală.

 

Problemele încep când anumite bacterii din gură încep să se acumuleze și formează biofilme care sunt dificil de distrus. Acestea duc la apariția plăcii dentare și produc substanțe acide care încep să atace smalțul dinților.

 

Perierea regulată a dinților cu pastă ce conține fluor contribuie la combaterea plăcii bacteriene și a cariilor, însă efectele sunt limitate în timp.

 

Cercetări anterioare au indicat faptul că extractul din semințe de struguri și vinul pot încetini dezvoltarea bacteriilor, iar echipa de cercetători spanioli a încercat să stabilească dacă nu cumva acestea pot preveni și cariile.

 

În acest sens, oamenii de știință au cultivat în laborator bacterii sub formă de biofilm care provoacă afecțiuni dentare.

 

Ulterior, au scufundat biofilmele timp de câteva minute în diferite lichide, inclusiv vin roșu, vin roșu fără alcool, vin roșu amestecat cu extract din semințe de struguri, apă și etanol în concentrație de 12%.

 

Vinul roșu, cu sau fără alcool, precum și vinul amestecat cu extract din semințe de struguri s-au dovedit cele mai eficiente în distrugerea plăcii bacteriene, potrivit studiului publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.