Home Life Minte Cristi Borcea sau a fost infractor de mic?

Minte Cristi Borcea sau a fost infractor de mic?

DISTRIBUIŢI

Invitat în podcastul „Tare de tot” al lui Viorel Grigoroiu, Cristi Borcea a făcut declarații incendiare despre felul în care a început să facă afaceri cu butelii. Deși la Revoluție avea doar 19 ani, Borcea susține că avea 512.000 lei, în condițiile în care salariul mediu în România era de 3.063 lei.

Cum din salariul de gestionar de butelii nu putea strânge o asemenea sumă, e evident că Borcea ori minte, ori a căpătat banii prin comiterea de infracțiuni.

„Eu am intrat în acest domeniu pe timpul lui Nicolae Ceaușescu. Încă de atunci am fost gestionar de butelii. Asta a fost afacerea mea, iar voi râdeați de mine… Am fost la Procesul Etapei și niște fete mi-au adus butelii și am spus că nu îmi este rușine, că de aici îmi fac banii. M-a prins Revoluția cu 512.000 de lei în tapițeria mașinii. Nu aveai unde să-i ții! Atunci dacă te prindea primeai închisoare pe viață, că spuneau că ai subminat economia națională. Nu aveam probleme financiare în familie. Tata lucra la Antefrig și aveam de toate. Și mașină, și televizor color… Când a venit Cornel Țălnar la mine în casă, după anii ’90, și am deschis biblioteca, a văzut că nu am cărți, ci bani. A ieșit din casă! Mă întreba dacă nu am spart o bancă!”, a spus Cristi Borcea.

Pe 4 martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la șase ani și patru luni de închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor, acesta fiind eliberat condiționat în iulie 2018 după ce executase 4 ani și patru luni din pedeaspă. În februarie 2019 a fost încarcerat după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța, eliberarea condiționată producându-se în noiembrie 2019.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.