Acasă Life Povestea lui Sherlock Holmes, cel mai cunoscut detectiv din istorie

Povestea lui Sherlock Holmes, cel mai cunoscut detectiv din istorie

DISTRIBUIȚI

Sherlock Holmes este cel mai cunoscut detectiv din istorie și cel mai popular caracter ficțional din Europa. La baza apariției îndrăgitului detectiv stă scriitorul scoțian Arthur Conan Doyle.

El a creat un detectiv devenit faimos pentru felul în care reușește să rezolve cazuri complicate: e capabil să se deghizeze, are un raționament foarte logic și abilități criminalistice excelente.

Personajul Sherlock Holmes a luat naștere în 1887, când Arthur Conan Doyle a publicat primul său roman, denumit Un studiu în roșu. În total, numărul romanelor a ajuns la 5, iar cel al povestirilor la 56. Aproape toate sunt povestite de doctorul John H. Watson, cel care era biograful și prietenul lui Holes. În schimb, două dintre ele ele sunt narate de Sherlock Holmes, iar alte două sunt scrise la a persoana a treia.

Pe de altă parte, se crede că adevăratul Sherlock Holmes  fost doctorul Joseph Bell, folosit ca sursă de inspirație de Arthur Conan Doyle pentru a da naștere personajului. Joseph Bell a fost profesor la școala de medicină de la Universitatea din Edinburgh, urmată și de Doyle. Acesta era un om foarte carismatic, care reușea să scoată la iveală detalii impresionante despre pacienții săi, precum ocupația acestuia și alte detalii personale, studiind doar aspectul.

Cât de faimos este detectivul Sherlock Holmes

Pentru a conștientiza cât de mare este faima lui Sherlock Holmes este suficient să spunem că aceste cărți ocupă locul 2 în topul celor mai vândute din istorie, după Biblie, potrivit revistei Times.

În plus, despre Sherlock Holmes s-au făcut numeroase filme și seriale, suvenirurile cu acest detectiv se vând foarte bine, iar în ultimii ani au apărut numeroase jocuri, multe dintre acestea fiind disponibile pe NetBet casino. Pe lângă sloturile despre Sherlock Holmes, aici mai puteți găsi peste 2.000 de jocuri, dar puteți accesa și secțiunea NetBet pariuri online, unde puteți miza pe cele mai atractive evenimente sportive.

Cele mai cunoscute filme despre Sherlock Holmes

Pe lângă cărți, faima lui Sherlock Holmes a crescut și datorită numeroaselor filme apărute în ultimii ani despre aventurile acestui detectiv.

Cel mai cunoscut este cel apărut în 2009 sub titlul Sherlock Holmes, care a avut și două nominalizări la premiile Oscar. În rolul principal l-am regăsit pe Robert Downey Jr, care a revenit ulterior și în Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011), iar anul următor este așteptată încă o lansare a unui film despre acest personaj.

În plus, și serialele despre Sherlock Holmes sunt foarte populare. Cel mai bun exemplu este cel cu numele Sherlock, difuzat de BBC între 2010 și 2017. De asemenea, Elementary a ajuns deja la sezonul 7.

Lucruri mai puțin știute despre Sherlock Holmes

  1. Primul actor care a interpretat rolul lui Sherlock Holmes a fost americanul William Gillette, într-o piesă de teatru din anul 1899, după un scenariu scris chiar de Arthur Conan Doyle. Piesa a avut un succes major, iar Gillette a interpretat rolul de peste 1.000 de ori. De altfel, piesa a fost realizată între 1899 și 1932.

 

  1. Sherlock Holmes s-a bucurat de un succes instant, astfel că devenise un personaj și în reclamele difuzate la acel moment. Spre exemplu, compania Beecham’s Pilules folosea imaginea lui Sherlock, spunând că detectivul folosește aceste produse. De asemenea, și companiile care produceau tutun se foloseau adesea de imaginea lui Sherlock pentru a promova produsele. S-a mers atât de departe încât până și companiile care produceau apă de gură, fotocopiatoare sau cereale pentru micul dejun au apelat la detectivul Sherlock pentru a se promova.

 

  1. Sherlock nu purta acea șapcă tot timpul. Deși în cultura populară Sherlock Holmes este prezentat ca purtând tot timpul acea șapcă și pelerina sa celebră, aceste lucruri sunt doar rodul numeroaselor filme, pentru că în cărțile originale era rar înfățișat astfel.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.