Home Life Sfaturi pentru a-i ține pe copii departe de calculator

Sfaturi pentru a-i ține pe copii departe de calculator

DISTRIBUIŢI

Jocurile pe calculator și cele video reprezintă o mare belea pe capul părinților. Oricât ar fi ziua de mare și vacanța de lungă, ele par să nu le ajungă celor mici când e vorba de joaca alături de prietenii imaginari.
Nu ar fi mare problemă dacă, prelungită mult peste limitele admise, această activitate nu ar dăuna grav sănătății copiilor.
Wikihow.com le oferă părinților câteva ponturi despre cum pot fi cei mici desprinși de jocurile pe calculator. În primul rând, stabiliți foarte clar între ce ore este permis accesul la calculator. În timpul școlii, acest lucru va fi posibil numai după ce copilul își face lecțiile, deoarece, altfel, capacitatea sa de atenție și de concentrare va fi mult diminuată, iar calitatea temelor va avea de suferit.
Pregătiți-vă de o adevărată bătălie cu copilul dumneavoastră, care nu va accepta nici în ruptul capului să renunțe la o astfel de distracție grozavă. Trebuie să rămâneți însă ferm pe poziție și să îi explicați cu mult calm că orice e prea mult, strică.
Oferiți-i alte opțiuni. Încurajați-l să iasă  afară, cu prietenii, mergeți cu el în parc, lăsați-l să iasă cu bicicleta și cu rolele, înscrieți-l la diverse cluburi sportive, de înot, tenis sau fotbal.
Țineți minte: baschetul este mult mai sănătos pentru cel care îl practică decât pentru cel care îl privește la televizor. Dacă nu are înclinații sportive, ci mai mult artistice, puneți-i la dispoziție toate cele necesare pentru a și le pune în valoare. Cumpărați-i îndeajuns de multe cutii de tempera, guașe, acuarele și blocuri de desen, dacă vedeți că îi place și poate să deseneze frumos. Lăudați-l și chiar expuneți-i cele mai bune lucrări pe un perete din casă. Lăsați-l să își facă prieteni în vecinătate și încurajați vizitele. Sigur că există riscul ca împreună să apeleze tot la jocurile pe calculator ca mijloc principal de distracție. Dar dumneavoastră puteți interveni și îi puteți stimula să apeleze și la alte jocuri de grup: cărți, rummy, Monopoly sau jocuri în aer liber. Feriți-vă să încurajați achiziționarea de jocuri noi de calculator sau video. Dacă îi veți face un asemenea cadou de ziua lui, este clar că micuțul nu va mai percepe această activitate în exces ca pe un lucru nociv. Nu exagerați. Nu îi interziceți în totalitate jocul pe calculator, ci îngrădiți-l.
Explicați-i foarte clar copilului în ce fel îi afectează sănătatea și relațiile de prietenie cu ceilalți copii și vorbiți-i despre dependența de jocuri, care conduce în cazuri extreme chiar la pierderea vieții, ca urmare a epuizării psihice.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.