Home Life Vedeta internațională Mădălina Ghenea a dat o lecție de PR și a...

Vedeta internațională Mădălina Ghenea a dat o lecție de PR și a reușit să aplice prevederile noului Cod Civil în presa tabloidă din România

DISTRIBUIŢI

Vedeta internațională Mădălina Ghenea a dat o lecție de PR și a reușit să aplice prevederile noului Cod Civil în presa tabloidă din România. Manevra juridică este de manual de aplicare a legii și reprezintă un precedent spectaculos.

Vedete fără drepturi

Publicul din România a fost răsfățat în ultima perioadă cu articole despre mai toate vedetele. Pozele și informațiile au curs din toate direcțiile. Paparazzi au călcat în picioare intimitatea oricui sub auspiciile libertății de exprimare. Chiar și după apariția noului Cod Civil, viața privată a oricui a putut să fie expusă unui public din ce în ce mai avid de informații despre vedete.
Venită din Italia și fiind o vedetă de talie internațională, Ghenea a fost stupefiată de modul în care numele și imagini cu ea apăreau în presa din țară. Deși alte vedete angajază firme care să se ocupe cu o supra-expunere mediatică, Mădălina Ghenea a apelat la Blackwater Media, o firmă care este specializată în PR de criză, cu ramificații în zona politică și corporate.
Mihai Belu, președintele companiei este un ziarist de investigații care a avut multe procese de presă la activ în perioada în care în România materialele jurnalistice erau obiectul anchetelor penale. Această combinație a reușit să creeze o combinație explozivă.

Interes public și interes pentru public

Pentru început principalele tabloide au primit notificări cu privire la folosirea imaginii sau numelui vedetei. Aceste notificări au avut la bază prevederile art. 71 din Codul Civil „Este interzisă utilizarea […]informațiilor din viata privată a unei persoane, fără acordul acesteia…”.
Aceste prevederi nu aduc atingere libertății presei deoarece invocând interesul public, un ziarist poate să prezinte informații din viața privată a politicienilor sau a funcționarilor dacă acestea sunt relevante pentru o anchetă jurnalistică referitoare al cheltuirea banului public.
Practic, statutul de vedetă nu o pune pe Mădălina Ghenea în postura de a reprezenta un interes public justificat, iar acest lucru înseamnă că viața ei privată este protejată de aceleași legi ca în cazul oricărui om. Ea are aceleași drepturi fundamentale ca orice persoană.
Diferența dintre interes public justificat și interes pentru public a făcut victime și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului unde gigantul Google a fost obligat de judecători să ascundă datele private ale unui spaniol deranjat de faptul că informații despre el apăreau în căutările google.com.
În ultimii ani operatorii celui mai mare motor de căutare au eliminat datele persoanelor care au solicitat acest lucru. Cu toate acestea, solicitările politicienilor sau ale funcționarilor publici nu au fost acceptate deoarece aceste informații erau de interes public justificat, caz în care se poate accepta o ingerință în viața privată a cuiva.

Succes și discreție

Rezultatele acestei distanțări de zona bulevardieră a aparițiilor în presă s-au văzut imediat. Mădălina a semnat un contract cu un important lanț de magazine de parfumuri. Este un semnal important că vedeta dorește să facă treabă pe piața din România, mai ales că ea a și produs elementele multi-media ale campaniei.
Mădălina a încheiat filmările și pentru o producție românească în care apare alături de Dragoș Bucur.
În același timp, numele Mădălinei Ghenea este prezent și pe distribuția filmului Smitten! regizat de câștigătorul premiului Oscar, Barry Morrow.

Foto:Facebook

1 COMENTARIU

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.