DISTRIBUIȚI
frații cosma

Procurorul Lucian Onea a prezentat astăzi procurorului care îl anchetează la Parchetul General probe zdrobitoare în apărarea sa care demontează acuzațiile pițipoancei-deputat Andreea Cosma și a fratelui acesteia, gângavul fost deputat Vlad Cosma. Probele depuse în apărare de procurorul DNA sunt mai multe înregistrări video-audio cu frații Cosma în care aceștia declară că procurorul Onea nu avea cunoștință despre relația dintre procurorul Negulescu și familia Cosma și că nu au nicio obiecție privind imparțialitatea acestuia, susțin surse judiciare. Vă prezentăm două astfel de filmări la finalul articolului. Reamintim că procurorul Negulescu a fost implicat într-o relație amoroasă cu deputata Andreea Cosma și a devenit prieten și cu fratele acesteia pe care se pare că l-ar fi folosit să contrafacă niște tabele și să le depună prin poșta la DNA.
În înregistrări frații Cosma susțin că procurorul Onea nu avea cunoștință despre aceste relații dar în aparițiile televizate cei doi declarau contrariul. În fața procurorilor, Vlad Cosma ar fi făcut declarații contradictorii, susțin surse judiciare. Fostul deputat a declarat inițial că procurorul Onea avea cunoștință despre relația lui și a surorii sale cu Negulescu, apoi a declarat că el nu are de unde să știe cu exactitate dacă Onea știa, totul culminând cu faptul că acesta susține că el nu ar avea de fapt înregistrările originale date publicității, ci are doar colajele montate la postul de televiziune România TV.

În prima filmare depusă la PÎCCJ, Andreea Cosma declară procurorului Onea că nu are nicio obiecțiune referitoare la imparțialitatea procurorilor, aceasta declarând și semnând că nu are nicio obiecție. În a doua filmare, Vlad Cosma declară și el că nu are nicio obiecție privind imparțialitatea lui Onea și spune că el a considerat că Negulescu i-a „ascuns niște lucruri”, că Onea „n-a știut că Negulescu cheamă martorii pe la cârciumă și pe la Curtea de Apel și-i pune să semneze”. Referitor la imparțialitatea lui Onea „nu există niciun dubiu și spun lucrul ăsta în fața camerei”, conchide Cosma în înregistrare.

Astăzi surse judiciare au transmis presei informația falsă că procurorul Onea a fost pus sub control judiciar și că i s-a interzis să-și facă meseria, dar biroul de presă al PÎCCJ a comunicat că nu s-au luat măsuri preventive, ci doar s-a pus în mișcare acţiunea penală care „este etapa procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

În dosar, în afară de declarația juniorului Cosma nu există vreo probă care sa indice că procurorul Onea i-ar fi cerut să falsifice vreo probă împotriva lui Ghiță. Nici Cosma nu deține vreo astfel de înregistrare în care Onea să fi făcut măcar vreo aluzie ca Vlad Cosma să contrafacă vreo probă sau să-l constrângă, amenințându-l cu ceva și cu toate acestea procurorul de caz care s-a victimizat în urmă cu o lună „pe surse”, vezi aici,  l-a inculpat pe procurorul DNA.

Surse judiciare au declarat pentru stiripesurse.ro că procurorul Onea a recuzat-o pe procuroarea Elena Iordache, cererea sa urmând a fi soluționată de procurorul ierarhic superior în termen de 48 de ore.

UPDATE 26,07,2018 NOI Video și stenograme: frații Cosma au refuzat în septembrie anul trecut să depună mărturie în fața procurorului Onea împotriva lui Negulescu pentru ticluire de probe. Miza, extrădarea lui Ghiță

4 COMENTARII

  1. Că sa nu lase probe , baga apa in sticlă……. Daca aveam o instituție ordonată că în afară erați mâncați deja de viermi in pușcărie …, Rușinea țări..

  2. taratura si cu sugaciul vor ajunge la parnaie, impreuna cu taticutul lor sifonator de bani publici. urmariti familia cozma pe facebook, o sa vedeti ca posteaza doar din mercedesuri 2017/2018 cu preturi de peste 100.000 Euro bucata, dar care nu apar in nici o declaratie de avere. se sesizeaza cineva?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.