Home Lumea văzută de la București Liga Șantajiștilor de Presă

Liga Șantajiștilor de Presă

DISTRIBUIŢI

Lumea văzută de la București

Nu cu mult timp în urmă, colegul de birou al lui Bogdan Chirieac de la Liga Șantajiștilor de Presă, Cristian T. Popescu, pe atunci președinte al Clubului Român de Presă, jura, pe roșu, că habar n-are ce afaceri cu milioane de euro învârte „jurnalistul-Motorola“. „Gânditorul“ scremut din vârful grămezii de 10 aleși anti-România ai maleficului Sorin Ovidiu Vîntu mergea mai departe și declara negru pe alb că nu are nicio relație de afaceri cu ziaristul de lac și pădure. Să revedem: „Nu cunosc și nu am nicio tangență cu afacerile domnului Bogdan Chirieac. Mai departe, societatea Crucișătorul, cea care editează ziarul «Gândul» și în care acționar majoritar este Publimedia, care aparține grupului Mediapro, cu acționar majoritar Adrian Sårbu, nu are niciun fel de legătură cu afacerile domnului Chirieac. Punct. Eu, personal, nu am avut, nu am și nu voi avea afaceri câtă vreme sunt ziarist“. Tot ceea ce ați citit mai sus este o mare minciună de la cap la coadă. Ziariști adevărați care ulterior au fost ostracizați din „presa mare“ și declarați proscriși de „Liga“ de la Snagov, cum ar fi investigatorul Dan Badea sau fratele meu, George Roncea, au demonstrat atunci, fără tăgadă, că „guru“-ul Realitatea-ProTV minte cu nerușinare. CTP era asociat și cu Bogdan Chirieac, și cu un alt „deontolog“ Realitatea-FNI, Adrian Ursu, la cel puțin două firme: Crucișătorul SA și Theodora Consulting SRL. Niciodată nu și-a cerut scuze pentru minciunile sale. Dimpotrivă: marele moralist veșnic încruntat de greul acestei lumi care-i apasă clipă de clipă pe umerii săi și numai ai săi, deținătorul adevărului unic relevat de extratereștrii mici și verzi într-o debara din dormitorul lui Sârbu, cel mai mare ziarist cu stea roșie în frunte al tuturor timpurilor trecute și cel mai chelios și vâscos bondar din insectarul lui Vîntu, a recidivat.
Mai ieri, susținea sus și tare că Băsescu e „un caras care dă cu botul în acvariu și se crede în ocean“, pentru că, deși afirmă că România de azi e mai mare în urma câștigării litigiului cu Ucraina de la Haga, în trecut ar fi susținut că vom pierde categoric un astfel de proces. Când savantul Daniel Funeriu i-a atras atenția că amestecă pe gustul trustului Realitatea-Cațavencu două afirmații, legate de două diferende, cel cu platoul continental și cel privind canalul Båstroe, la care se referea de fapt Băsescu, analistul lui pește a expediat precizarea într-un Post Scriptum. Scuze adresate cititorilor și președintelui pentru minciuna sa ordinară? Nici pomeneală! Tot așa cum nici șantajiștii de presă Roșca și Chirieac nu se gândesc măcar o clipă la acest minim gest de bun-simț și respect, altfel slogan al campaniilor demagogice ale trusturilor la care evoluează. Vorba președintelui Asociației Jurnaliștilor din România: „Nu li se clintește nici cel mai mic mușchi de pe față“.
Astfel de indivizi siniștri, pretinși ziariști, care denaturează sau obstrucționează continuu adevărul, în folosul mogulilor pe care îi deservesc de ani și ani de zile, cu profituri de milioane de euro, sunt cei care compromit misiunea presei române, transformată doar într-un instrument de șantaj, manipulare și dezinformare, într-o armă întoarsă de fapt chiar împotriva propriilor cititori, a românilor. Brigăzile de șantajiști din ogrăzile lui Vîntu, Voiculescu și Patriciu au un singur loc unde trebuie trimise: „Pașol na turbinca presei, ciorti!“.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.