Home Lumea văzută de la București Secretele șantajiștilor, de la Statele Unite la Edinaia Rossia

Secretele șantajiștilor, de la Statele Unite la Edinaia Rossia

DISTRIBUIŢI

„Onorabilii“ „lideri de opinie“ ai trusturilor lui Vîntu și Voiculescu, agenții și traficanții de influență Chirieac și Roșca, au fost reduși prin demersul nostru jurnalistic la adevărata lor dimensiune: de șantajiști ordinari de presă. Fața lor „secretă“, bine ascunsă sub masca „onorabilității“ abil construite, era însă cunoscută în mediile informative, dintotdeauna, ca să zic așa. De exemplu, pe vremea când Mircea Geoană era ministru de Externe, se zvonea în rândul jurnaliștilor acreditați la MAE că distinsul analist Bogdan Chirieac, cunoscut și drept „jurnalistul-Motorola“, mijlocea o întrevedere de afaceri cu ministrul, percepând o atenție valutară cu cel puțin patru zerouri în coadă. Se pare că așa l-a cunoscut Chirieac pe actualul președinte PSD la reala lui valoare, din moment ce zilele acestea, în înregistrarea difuzată de „Curentul“, răspândacul de Realitatea TV și TVR afirmă sus și tare că Geoană, cunoscut și drept „președintele de carton“ al lui Vîntu și Voiculescu, fură banii de campanie produși prin vânzarea funcțiilor, pentru a-i ascunde, „cu zecile de milioane“, la soacra sa, Costea, la rândul ei o „revoluționară de carton“.
În ce-l privește pe fostul ziarist Roșca Stănescu, un fost redactor-șef de la „Ziua de Cluj“, Alin Fumurescu, s-a „autodenunțat“ zilele trecute despre cum aducea victime de presă însoțite de plicuri consistente în plasa directorului „Ziua“, pentru a fi scăpate de câte o lovitură de imagine, posibil fatală.
După cum am scris și eu în materialul „Cum mi-a reclamat Ambasada SUA șantajul practicat de «Ziua» și Nașul Roșca Stănescu“, acesta era cunoscut nu numai în țară, ci și la Departamentul de Stat al SUA, aruncând într-o lumină nu tocmai plăcută întreaga presă din România. Pentru că Asociația Jurnaliștilor din România și Clubul Român de Presă s-au hotărât, după vreo săptămână, să analizeze cazul șantajului celor doi „băieți de la pădure“ la șeful Agenției Naționale de Integritate, le recomand să cerceteze și reclamațiile firmelor cu capital american din România, aduse la cunoștința Ambasadei Statelor Unite, privind practicile ziarului „Ziua“. Stilul de șantajist la drumul mare a fost condamnat oficial la o vizită întreprinsă la „Ziua“ de o delegație a Ambasadei SUA formată din juriști și consilieri economici și condusă de ofițerul de presă Mark Wentworth. Roșca Stănescu a susținut că nu are habar de asemenea practici și că este probabil vina Departamentului de Publicitate, care va fi sancționat exemplar. Eram încă un jurnalist naiv și mai credeam că fostul luptător cu Iliescu-KGB nu poate ataca reprezentanți ai SUA la drumul mare doar pentru a-și mai ridica la vila sa de la Snagov încă un etaj printr-un nou șantaj. Însă, la plecare, când am condus diplomații americani, Mark Wentworth mi-a zis că acum înțelege de ce i se spune „Nașul“ și că Ambasada va acționa în consecință. Așa a și fost.
Nu degeaba, cred, cei doi tovarăși de presă și șantaj îl susțin acum, împreună cu mogulii lor cu tot, pe Mircea Geoană, navetistul de pe ruta București-Moscova, cu destinație finală gara GRU. Pe lângă vizita sa secretă făcută pe urma firului roșu întins de Iliescu-KGB, șeful PSD s-a făcut remarcat zilele acestea printr-o fraudă majoră, cu atingere la siguranța națională a României. Dezvăluită în premieră de ziaristul Dan Badea, informația a ajuns, după trei zile, în „Evenimentul Zilei“ și, apoi, pe televiziuni: oamenii PSD au furat bazele de date cu rezerviștii Armatei și ai serviciilor speciale, SRI și SIE, care sunt secrete. În scop electoral evident, Mircea Geoană le-a trântit tuturor rezerviștilor câte o scrisoare de propagandă, care se putea rezuma, de fapt, la un singur rând: Trăiască și să înflorească scumpa noastră Edinaia Rossia!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.