Acasă Monden Metrock revine cu un rock modern!

Metrock revine cu un rock modern!

DISTRIBUIȚI

In anul de gratie 2003, cand scena muzicala autohtona se afla intr-o continua schimbare si, de ce nu, in cautarea unei directii care s-o aduca cat mai aproape de cerintele actuale impuse de artistii din Occident, muzica rock, la mare pret inainte de *89 in randul publicului rebel, a ajuns intr-un moment in care are nevoie ca de aer de o revigorare de imagine, pentru ca prea putine trupe rock romanesti mai fac fata concurentei impuse de curentele nou-aparute in Romania in ultimii 12-13 ani.

De altfel, nici rock-ul mondial nu mai suna ca acum 15-20 de ani, majoritatea trupelor adaptandu-si stilul preferintelor publicului modern si astfel nici macar criticii de mare clasa nu mai pot cataloga foarte clar ce trupa se mai incadreaza in curentul rock.

Acum, chitara este combinata cu sunete din techno sau rave, iar beaturile variaza si ele fie spre hip-hop, fie spre industrial.

Metrock, o trupa de traditie a rock-ului romanesc, care s-a lansat cu un look occidental in 1980, revine dupa o lunga perioada de pauza, cu un rock modern, care combina chitara cu soundul de techno sau rave, chiar daca aceasta noua varianta muzicala s-ar putea sa-i socheze pe fanii traditionali Metrock.

In anii de aur ai trupei, pe langa Cristi Ionita (Zapada), au mai activat artisti de marca ai rock-ului romanesc: George Patranoiu (actualmente la Taxi), Antonio Muresan, Adrian Sarbu, Paul Neacsu (ex- Voltaj), Remus Carteleanu (Laura Stoica Band), Mircea (Vita de Vie), Lucian Cristian (Paturca, Sterian), Marius Kesery (Directia 5) sau Adrian Bortun (Timpuri Noi, Taxi).

Formula actuala – Cristi Ionita (voce), Paul Sima (chitara), Silviu Tesu (bass), Giani Dumitrascu (clape) si Vali Capruci (tobe) – functioneaza de acum trei ani, insa abia acum cei de la Metrock isi definitiveaza noul album, -Extrem-, care se va lansa la casa de productie Adior.

-Am schimbat cam dur directia muzicala, insa acest schimb de generatii care s-a produs dupa *89 a atras de la sine si un schimb de mentalitati in ceea ce priveste muzica. Practic, am fost obligati sa schimbam radical soundul Metrock, pentru ca s-a dus vremea in care cantam trash-metal-, spune Cristi -Zapada- Ionita, cel mai vechi component al trupei.

-Targetul nostru il constituie si discotecile!-

Cunoscatorii muzicii rock si, automat, ai repertoriului trupei Metrock s-ar speria probabil cand ar afla vestea ca baietii vizeaza prin acest sound modern si discotecile!

-Noi incercam sa largim targetul si sa includem in segmentul de ascultatori atat pustii, cat si publicul de peste 30 de ani, care stie ce inseamna Metrock.

Rock-ul a fost un simbol pana in *90, un curent care spunea ceva, tinand cont de faptul ca atunci existau Cortina de Fier si Zidul Berlinului, insa dupa ce toate acestea au cazut, rock-ul mondial s-a schimbat radical-, spune Giani Dumitrascu, -capul rautatilor- in ceea ce priveste schimbarea de sound, care se va simti pe albumul -Extrem-.

Cum s-a nascut schimbarea?

-Toata povestea acestui album s-a nascut in momentul in care ne-am apucat sa reorchestram niste piese mai vechi-, spune Giani.

-La un moment dat, vine Giani si ne arata proiectul! Reactiile au fost incredibile: ba, nu se poate! Cristi a crezut ca innebuneste cand a ascultat prima data noul sound, insa la a treia ascultare a inceput sa ne placa si sa ne obisnuim cu soundul-, spune Silviu.

Cristi -Zapada- Ionita continua: -Dupa ce am testat piesele pe tot felul de oameni, ne-am mai linistit, pentru ca am vazut ca au placut. Initial, mi-era frica de eventualele muraturi sau verze pe care le vom primi pe scena…

Oricum, noua ne place acest sound nou si trebuie sa-ti spun ca la viata mea am cantat cam tot ce se poate, de la trash-metal si pana la muzica de restaurant pe litoral, asa ca nu ma sperii atat de usor-.

Albumul -Extrem- (care va contine 11 piese) este programat pentru lansare in circa o luna si jumatate, iar saptamana viitoare se va filma si primul videoclip, dupa ce baietii vor trece printr-un control atent al stilistilor.

Noua nu ne ramane decat sa salutam revenirea pe piata a unei trupe de marca a rock-ului romanesc si speram ca si altii vor lua exemplul lor.

Cat despre concerte, baietii sunt hotarati sa nu faca nici un fel de compromis gen play-back, pentru ca -in viata mea n-am stat sa dau din gura in fata unui microfon inchis!-, spune Cristi -Zapada- Ionita.

1 COMENTARIU

  1. […] In anul de gratie 2003, cand scena muzicala autohtona se afla intr-o continua schimbare si, de ce nu, in cautarea unei directii care s-o aduca cat mai aproape de cerintele actuale impuse de artistii din Occident, muzica rock, la mare pret inainte de *89 in randul publicului rebel, a ajuns intr-un moment in care are nevoie ca de aer de o revigorare de imagine, pentru ca prea putine trupe rock romanesti mai fac fata concurentei impuse de curentele nou-aparute in Romania in ultimii 12-13 ani ……. Metrock, o trupa de traditie a rock-ului romanesc, care s-a lansat cu un look occidental in 1980, revine dupa o lunga perioada de pauza, cu un rock modern, care combina chitara cu soundul de techno sau rave, chiar daca aceasta noua varianta muzicala s-ar putea sa-i socheze pe fanii traditionali Metrock.- citeaza Curentul […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.