Home Opinii Cum va primi un credincios lumina din mâna unui polițist ateu care...

Cum va primi un credincios lumina din mâna unui polițist ateu care poate și-a aprins cu bricheta lumânarea tocmai stinsă?

DISTRIBUIŢI

In plina pandemie cand deja presiunea sociala creste neincetat, cand cetatenii desi inteleg importanta distantarii sociale si a izolarii la domiciliu nu inseamna ca o primesc cu bucurie, iata ca apare o dispensa.
Protocolul intre Ministerul de Interne si BOR.
Dincolo de detaliile mentionate in protocol care au menirea sa limiteze ,pe cat se va putea, contaminarea cetatenilor vedem deja altceva. Ca pot exista (vai, din nou?) „Protocoale” care incalca flagrant Ordonanta Militara in vigoare adica legea!
Mai mult nu este un act de complicitate sau accept tacit ci o implicare activa a fortelor de ordine care vor vectoriza „lumina invierii” precum si „pastele”. Nu stiu cum un credincios (eventual habotnic) ce a respectat Postul Pastelui va primi pastele din mana unui politist care poate este ateu sau care mananca „de dulce” si care, poate, isi aprinde lumanarea de la bricheta pe scara blocului.
Dincolo de „traducerea” aceasta laica a unei trairi spirituale incercam sa vedem si „de ce” ar fi fost oportun un astfel de Protocol?
Este evident ca atunci cand ai un Presedinte non-ortodox nu te astepti la sustinerea acestuia intr-un astfel de demers. Insa, paradoxal, muta polul de interes de la Prima gafa monumentala. Aceea a sparanghelului si a sparanghelizarii Romaniei.
Pai daca, pentru interese ce raman obscure, s-au putut incalca prevederile Ordonantelor si mase de oameni au primit permisiunea sa se miste masiv prin tara (inclusiv din zone inchise – vezi Suceava) de ce sa nu se bifeze ca si un „plus” politic in favoarea Ministrului de Interne si a Primului Ministru astfel de decizii?
Daca Presedintele a dat liber la sparanghel inseamna ca fiecare guvernant este „pe sabia lui” si liber sa puncteze politic cat de mult poate.
In rest, eu o sa fiu acasa si o sa astept sectoristu’ (deh, sunt pe vechi) sa-mi aduca trupul si sangele lui Cristos.
P.S. -trebuie sa afisam la interfon si codul de acces pe scara?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.