Acasă Opinii De ce trebuie sa primeasca salarii membrii AGA de la Stat ???

De ce trebuie sa primeasca salarii membrii AGA de la Stat ???

DISTRIBUIȚI

Tocmai ma pusesem in pat sa ma culc, cu un ultim ochi pe stiri, ca de obicei, cand vad in televizor o disputa intre ministrul Energiei, Razvan Nicolescu, si Remus Borza, administratorul Hidroelectrica, pe tema salariilor membrilor AGA. M-am enervat teribil, s-a dus somnul si m-am sculat din pat sa scriu un articol in care sa-l apar pe omul de la stat in lupta lui cu cel de la privat.

Galceava era pe salariile membrilor AGA de la stat de la Hidroelectrica, oameni care acum primesc o indemnizatie de 50 de lei pe sedinta. Cineva a propus ca aceasta indemnizatie sa fie de cateva mii de lei, nu am auzit bine daca erau doua sau sase, insa nu are nicio importanta, oricum. Am retinut, insa, indignarea lui Remus Borza, care, cu un ton si un debit verbal mult ridicate fata de cele pe care i le stiu eu, spunea cum ca la stat nu e ca la privati, unde sunt doar cateva age pe an, la Hidroelectrica se intampla sa fie si cate trei pe luna, ca dupa 24 de ani de capitalism ar trebui sa nu mai gandim (platim) ca bolsevicii etc. si, prin urmare, indemnizatia ar trebui sa creasca de vreo suta de ori.

Remus, daca nu stiai pana acum, te informez eu ca membrii acestia ai AGA de la stat nu fac asta in timpul lor liber, ci e o simpla sarcina de serviciu pentru ei, printre multele altele pe care le au. Cand sunt prin ministere, mereu ii aud: “nu pot in dimineata asta, ca tresa merg la o aga…”. Si nici vreo responsabilitate nu au, pentru ca toti, dar toti, fara exceptie, voteaza numai pe baza mandatului pe care il primesc, dupa ce ministerul e informat in prealabil asupra tuturor punctelor pentru care se cere votul AGA. Si acest mandat e si scris, ca sa nu incapa vreo discutie. Si atunci, pentru ce sa-i platesti pentru asta cu mii de Euro pe luna, Remus? Eu cred ca si cei 50 de lei despre care vorbea ministrul sunt greu de justificat. Ia spune, si intra si in detalii, te rog!

Si o intrebare pentru cititorii blogului:
http://www.georgebutunoiu.ro/blog/index.php/2014/07/24/de-ce-trebuie-sa-primeasca-salarii-membrii-aga-de-la-stat/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.