Acasă Opinii Legatura dintre dinti si salariu

Legatura dintre dinti si salariu

DISTRIBUIȚI

Niste dinti frumosi nu iti aduc niste bani in plus la salariu, insa unii urati te pot costa cateva sute bune de Euro pe luna, sau chiar mai mult. M-am intalnit cu un candidat care e director general la o firma straina mijlocie, nici mare, nici mica, nici faimoasa, dar nici necunoscuta. Inainte a fost tot director si a avut cateva joburi bune de senior management in firme mari si serioase.

Am stat mult de vorba cu el, mi-a povestit in detaliu ce a facut pe unde a fost, cum, cu ce rezultate. 45 de ani, inginer, facultate serioasa, pregatire si experienta solide, se vedea in discursul lui. Era logic, coerent, la obiect, nu divaga, stia ce e important si ce nu, pastra sirul discursului, putea rosti mai multe fraze cu implicatii din una in alta fara sa uite de unde a plecat. Parea onest, de incredere, stia sa se poarte, era placut, civilizat, bine imbracat. Cred ca a facut treaba buna pe unde a fost. L-am intrebat ce salariu vrea si mi-a spus ca vreo 3,500 – 4,000 de Euro pe luna fix, plus partea variabila obisnuita. Exact la atat ma gandisem si eu ca ar avea sanse rezonabile sa primeasca.

Insa bietul om avea dintii stricati, dar stricati rau de tot. Din fiecare dinte din fata ii mai ramasese cam jumatate, cu spatii mari intre ei. Cred ca are o teama morbida de dentist, pentru ca altfel nu imi explic cum de un om de 45 de ani, in situatia lui, poate ajunge pana acolo.

Dar dincolo de problemele pe care omul acesta le-ar putea avea cu femeile, le are mai intai cu potentialii angajatori. Cu niste dinti in regula si frumoasi, cu profilul lui profesional ar putea cere un salariu de 4,500, sau chiar de 5,000 de Euro, si ar avea tot atatea sanse sa-i primeasca pe cat are acum sa primeasca cei 3,500 – 4,000. Doar cu dintii la locul lor, si nimic mai mult.

Sigur, vor aparea imediat moralistii care ma vor admonesta mai jos, in comentarii, cum ca ce legatura au dintii cu jobul si cu ce-l impiedica acestia pe om sa-si faca bine treaba. Ce conteaza cum arati, conteaza ce experienta ai si ce stii sa faci etc. etc. Si ca ce prost trebuie sa fie un angajator ca sa iti plateasca 1,500 de Euro in plus la salariu (plus inca pe atat taxele) doar pentru niste dinti frumosi. Sau mai degraba invers, nenorocitul de angajator care iti plateste cu 1,500 de Euro mai putin pe luna doar pentru ca ai dintii stricati…

George Butunoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.