Acasă Opinii Procurorule, daca ai ajunge la mine la interviu…

Procurorule, daca ai ajunge la mine la interviu…

DISTRIBUIȚI

Aud din intamplare un procuror vorbind in televizor despre fetele omorate la Caracal. Era unul venit de la Bucuresti, procuror sef pe la ICCJ, sau asa ceva. Oricum, era prezentat ca ceva mare.

Intreaba un reporter: Domnule procuror, aveau politistii dreptul sa intre in casa criminalului si fara aprobare de la procuror? Procurorul pare foarte surprins de intrebare, probabil ca nici nu se gandise la ea. Cugeta, se scarpina, se uita in stanga, se uita in sus, aaaa, hmmm, aaaa, si dupa aceea il strafulgera o idee: Sa stiti ca in Romania constitutia e suverana, ii garanteaza cetateanului dreptul la viata si la protectie. Deci da, constitutia le dadea dreptul sa intervina ca sa ii garanteze acest drept!

M-am dat mai aproape de televizor, m-am uitat mai cu atentie la el. Tinerel, cred ca mai avea cativa ani pana la pensia aceea a lor de pe la 40 de ani. Deci, domnule procuror, asa se fac lucrurile la voi, acolo? Intrau sau nu in functie de ce scrie in constitutie? Trebuie sa aiba fiecare politist cate o constitutie in geanta si inainte sa intervina undeva, sa o studieze si sa decida ce face?

Pai in constitutie scrie multe. De pilda, ca statul garanteaza dreptul oricarei persoane la un mediu inconjurator sanatos si echilibrat ecologic. Intra politistul fara mandat de la procuror ca sa inchida vanele de la Arpechim fiindca are impresia ca nu e un echilibru ecologic bun acolo? Si, tinandu-ne cu mana de firul argumentatiei dumitale, inseamna ca un politist ar putea sa vina cu un om de mana si cu constitutia in cealalta, tot fara mandat de la procuror, sa ma oblige sa-l bag pe cetatean la concert la Atheneu, fiindca accesul la cultura ii este garantat, nu?

Dar articolul 47, cel care garanteaza cetatenilor un nivel de trai decent? Oricum, acesta e cel mai cool dintre toate, de departe. Ce poate sa faca un politist, fara mandat de la procuror, cand e sesizat de un om amarat ca are un nivel de trai indecent? Aici sa te vad, domnule procuror sef!

Sa ne imaginam ca ai fi venit la mine la interviu, domnule procuror, si ai fi dat raspunsul acesta. Pentru ce job crezi ca as fi scris ca poti fi recomandat?

Integral pe www.georgebutunoiu.ro

GEORGE BUTUNOIU este unul dintre cei mai importanți experți în recrutare din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.