Acasă Asigurari Asigurarea locuinței, bonus înșelător la încheierea RCA

Asigurarea locuinței, bonus înșelător la încheierea RCA

DISTRIBUIȚI

Companiile autorizate să încheie asigurări obligatorii auto (RCA) oferă la pachet și asigurări pentru locuință sau pentru malpraxis. Reclama sună bine: primiți asigurarea locuinței cadou acum (în condițiile în care introducerea obligativității e iminentă) dacă faceți poliță pentru mașină.
Aveți însă grijă, căci s-ar putea să rămâneți cu buza umflată în cazul unei catastrofe.
Promoțiile țin până la sfârșitul acestei luni. Majoritatea asigurătorilor practică reduceri de 10-25% de la tariful standard, în cazul plății integrale. Unii oferă o poliță de asigurare a locuinței, mizând pe faptul că aceasta va deveni obligatorie în acest an, chiar dacă legea nu a intrat în vigoare.
Cei care își fac RCA la Unita Vienna Insurance Group primesc asigurarea obligatorie gratis și o reducere de 10% pentru orice alt tip de poliță. O ofertă similară primim și de la Omniasig. La Astra, asigurarea gratuită de casă se încheie pe o perioadă de minim 6 luni, tot la pachet cu RCA. Chiar dacă ce e gratis prinde bine, ar trebui să aveți grijă în ceea ce privește valoarea asigurată a imobilului, care este cu mult sub valoarea reală, de cele mai multe ori aceasta nefiind stabilită pe baza unei expertize. În caz de producere a riscului asigurat, veți rămâne cu ochii în soare, pentru că despăgubirile plătite de companie nu vor acoperi prea multe daune. De exemplu, dacă aveți un apartament cu trei camere, valoarea asigurată este de 20.000 de euro. În capitală, cu această sumă nu poți visa nici măcar la o garsonieră.
Comisia de Supraveghere a Asigurărilor cunoaște practicile asigurătorilor și recomandă clienților să fie atenți când semnează un contract.
Pachete asemănătoare practică și alte companii cum ar fi BT Asigurări (cumpărată recent de GroupAma) sau ARDAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.