Fluturată de câțiva ani în fața electoratului, legea privind asigurarea obligatorie a locuinței rămâne la stadiul de proiect. Cum șansele ca partidele să-și asume votarea unui "bir" în prag de alegeri sunt mici, probabil că vom asista la încă o amânare a aplicării legii.
Proiectul privind asigurarea obligatorie a locuinței a trecut de Senat la finalul lui 2007, după ce s-au formulat amendamente și a fost aprobat în cadrul a trei comisii. Acum, actul a ajuns la Camera Deputaților, unde va fi analizat de Comisia de politici economice, reformă și privatizare. De aici va trece și pe sub ochiul celor de la buget și finanțe-bănci, care sunt abilitași să se pronunțe asupra legilor privind domeniul asigurărilor. "A trecut de Senat și a ajuns la noi, la comisia Economică, care, am înțeles, a amânat discutarea (proiectului de lege privind asigurarea obligatorie a locuinței, n.r.) pentru această sesiune. Voi face o cerere să fie trimisă la noi. Discuția va fi reluată după 1 februarie, ca în jur de 18 februarie să intre în plen", ne-a declarat președintele Comisiei de finanțe-bănci, Aurel Gubandru.
După ce va trece de Parlament, legea va putea fi aplicată doar după ce Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) va elabora normele privind clauzele contractuale, condițiile de asigurare sau criteriile de autorizare a asigurătorilor. În termen de 90 de zile de la adoptarea normelor, proprietarii vor trebui să-și asigure casele. Cu toate că a fost plimbată prin atâtea birouri, legea nu a suferit modificări substanțiale, valoarea asigurată, tarifele de primă și cuantumul amenzilor fiind aceleași. CSA are abilitatea de a modifica tarifele de primă, în funcție de inflație.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane