Acasă Monden B.B. King, mai tanar ca niciodata

B.B. King, mai tanar ca niciodata

DISTRIBUIȚI

Chiar daca are 77 de ani, legenda blues B.B. King continua sa concerteze de parca ar fi un tanar de 20 de ani.

In aceasta iarna, blues-manul din Mississippi si-a aranjat programul cu un turneu, care cuprinde spectacole in locurile cu care s-a obisnuit: cluburi, cazinouri si teatre.

Batranul rege al blues-ului depaseste 100 de concerte pe an, ceea ce inseamna o adevarata performanta pentru un om care se apropie de venerabila varsta de 80 de ani.

Ultima lansare discografica a lui B.B. King a fost: -A Christmas Celebration of Hope-, lansata in 2001, care a fost si prima colectie de piese de Craciun din cariera artistului.

Tot in 2001, B.B. a mai aparut, in calitate de invitat, pe albumul lui Tony Bennet intitulat: -Playing With My Friends: Bennet Sings The Blues-.

In acest an, King este nominalizat pentru doua Grammy-uri, la categoriile: -Cea mai buna prestatie instrumentala- cu piesa -Auld Lang Syne- si -Cel mai bun album de blues traditional-, pentru -A Christmas Celebration of Hope-.

La premiile Grammy din 2001, B.B. King a castigat doua trofee: -Cea mai buna colaborare pop- pentru piesa -Is You Is, or Is You Ain*t My Baby-, cantata cu Dr. John, si -Cel mai bun album de blues traditional- pentru -Riding With The King-, produs in colaborare cu Eric Clapton.

In cei 60 de ani de cariera discografica, King a lansat peste 50 de albume. In 1987, regele blues a fost inclus in -Rock and Roll Hall of Fame-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.