Acasă IT & Comunicatii Baidu.com, inamicul public numarul 1 pentru Google

Baidu.com, inamicul public numarul 1 pentru Google

Fondat de doi ingineri chinezi in urma cu cinci ani, site-ul Baidu.com devine pe zi ce trece un competitor din ce in ce mai serios pentru Google in materie de cautari, fiind clasat la ora actuala pe locul sase in topul celor mai vizitate site-uri de pe Internet.

Competitia cu Google devine din ce in ce mai pasionanta, si asta din cauza ca Baidu.com mizeaza in dezvoltarea sa pe China, tara clasata la ora actuala pe locul doi in lume cu un numar de 100 milioane de internauti si devansata doar de SUA (140 milioane de internauti).

Fondatorii Bidu.com au anuntat recent ca doresc sa listeze compania la bursa americana, ei mizand pe faptul potentialul de crestere al acesteia, tinand cont de faptul ca daca la ora actuala SUA detin suprematia in materie de numar de utilizatori de Internet, in China, cei 100 de internauti ating aproximativ abia 20% din populatie. Sansele de reusita ale Baidu.com in fata Google sunt, se pare, foarte mari, mai ales ca, in prezent, prin tentativa de angajare a lui Kai-Fu Lee, Google s-a trezit implicata intr-un proces extrem de complicat cu Microsoft-ul lui Bill Gates.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.