Acasă Asigurari Creste numarul politelor CASCO

Creste numarul politelor CASCO

DISTRIBUIȚI

Deşi afirmă că îşi doresc crearea unei baze de date comune care să-i ajute să-i identifice pe şoferii păguboşi, cand vine vorba să treacă la fapte, asigurătorii dau greş. Companiile încasează banii pe poliţele RCA, dar nu înregistrează corect datele şi uită apoi să le raporteze Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Aproape 15% din informaţiile furnizate instituţiei de către companiile de asigurări nu sunt conforme cu realitatea. Dacă anul trecut CSA i-a tras de urechi pe posesorii de autoturisme care nu şi-au făcut asigurarea obligatorie, în 2007 asigurătorii vor trebui să-şi corecteze singuri greşelile. Măsura urmează să fie discutată de Consiliul CSA.

În primul trimestru din 2007, au fost încheiate 3,25 de milioane de poliţe de răspundere civilă auto (RCA), mai mult cu jumătate de milion de unităţi faţă de perioada similară din 2006, potrivit vicepreşedintelui CSA, Constantin Buzoianu. Valoarea primelor subscrise pe acest segment a cunoscut un avans de 71% de perioada menţionată, pană la 245 milioane de euro. Asigurările CASCO au urcat pană la 179 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creştere de 55%.

Cifrele referitoare la numărul de prime subscrise sunt estimative însă, deoarece societăţile de asigurare nu au raportat date corecte. -Stăm destul de slăbuţ la corectitudinea datelor şi la ritmul de introducere a acestora în bază, iar ponderea erorilor se situează la circa 10-15% din totalul înregistrărilor-, a declarat vicepreşedintele CSA, în cadrul Forumului Internaţional de Asigurare-Reasigurare, desfăşurat la Sinaia.

La începutul lunii aprilie a anului trecut figurau în baza CEDAM circa 2,77 milioane de poliţe RCA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.