Home Asigurari Datorita riscurilor mai mari, excursiile in tari exotice cresc tarifele de prima

Datorita riscurilor mai mari, excursiile in tari exotice cresc tarifele de prima

DISTRIBUIŢI

Romanii au prins gustul excursiilor exotice, iar numărul celor care preferă o călătorie în afara bătranului continent este în creştere. Însă, odată cu distanţa, cresc şi primele de asigurare şi riscurile, în funcţie de destinaţia aleasă.

Potrivit unui studiu recent, realizat de o companie britanică de asigurări, cele mai multe păguboase destinaţii turistice sunt Thailanda, Africa de Sud, Caraibe, iar din UE Cehia. Ţările care nu reprezintă un risc pentru bugetele asigurătorilor sunt Irlanda, Belgia, Olanda, Germania şi Franţa. Studiul a inclus analiza a peste 60 de mii de cereri primite din partea turiştilor în anul 2005, pe baza acestora fiind stabilită frecvenţa daunalităţii.

Riscul, direct proporţional cu distanţa

În lunile de vară, volumul primelor subscrise pe segmentul asigurărilor de călătorie se dublează. Cum destinaţiile exotice prezintă un grad crescut de risc, companiile practică tarife de primă ceva mai ridicate pentru asigurările care acoperă deplasările în aceste zone. Pană la introducerea cardului de sănătate, majoritatea turiştilor încheiau astfel de asigurări doar pentru că erau obligaţi.

Primele pentru asigurările de călătorie variază şi în funcţie de varsta asiguratului, durata călătoriei, suma asigurată sau scopul deplasării. Numeroase companii practică şi asigurarea cu franciză, adică poliţa nu acoperă toate riscurile. Astfel, o partea din daună rămane în sarcina asiguratului şi se deduce din cuantumul despăgubirii pentru fiecare eveniment asigurat.

Unde ne asigurăm?

Asigurarea turiştilor pentru pierderi financiare de la BCR Asigurări acoperă riscuri precum renunţarea, înaintea plecării în călătorie, la pachetul de servicii turistice achiziţionat, din diverse cauze, de la decesul asiguratului şi pană la producerea unor atacuri teroriste în oraşul sau zona de destinaţie. Pentru o valoare asigurată de 5.000 euro, nivel minim pentru încheierea acestei poliţe, prima este de 16,8 lei pentru o călătorie de zece zile şi de 19 lei pentru o deplasare de două săptămani. Asigurarea este disponibilă atat în pachetul Standard, cat şi Standard Plus.

Tarifele de primă pentru elevi şi studenţi sunt mai mici decat cele practicate pentru adulţi, iar cele pentru persoanele cu varsta peste 65 de ani sunt simţitor mai ridicate. Majoritatea companiilor care activează pe piaţa internă oferă reduceri pentru grupuri. Asigurarea încheiată pentru un elev la City Insurance, care acoperă o deplasare de două săptămani în afara spaţiului comunitar, se ridică la 41 lei, iar la Garanta valoarea primei este de 35,1 lei. Pentru orice destinaţie din afara bătranului continent, la Omniasig este obligatorie încheierea unei poliţe cu franciză. Pentru o valoare asigurată de 5.000 euro, tariful este de 20 lei în cazul elevilor şi studenţilor şi a celor sub 65 de ani, iar persoanele cu varsta peste 65 de ani vor plăti aproximativ 30 lei. O persoană de 35 de ani va plăti 54 lei la Asiban, 45 lei la City Insurance şi 39 lei la Garanta.

Dacă asiguratul a efectuat plăţi, acestea vor fi despăgubite la întoarcere în ţară, în limita celor recunoscute de către oficiul extern de asistenţă medicală.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.