Acasă IT & Comunicatii DVD Wars: Imperiile contraataca

DVD Wars: Imperiile contraataca

DISTRIBUIȚI

Dupa ce a -fiert in suc propriu- in ultimele luni, razboiul pe marginea urmatorului standard DVD a rabufnit joi, cand Dell si Hewlett-Packard au luat cu asalt Intel si Microsoft, care s-au aliat cu tabara adversa.

In aceasta saptamana, Intel si Microsoft au anuntat ca sprijina formatul HD DVD, motivand ca acesta permite o distributie mai usoara a discurilor hibride, care pot oferi atat continut HD DVD, cat si filme in formatul clasic DVD. Dell si HP au reactionat joi, spunand ca cel mai mare producator de software si cel mai mare producator de procesoare din lume raspandesc informatii -inexacte-. Cele doua companii – cei mai importanti producatori de PC-uri din lume – au reafirmat ca sprijina formatul concurent Blu-ray.

-Din perspectiva utilizatorului final al PC-ului, Blu-ray este un format superior-, a afirmat managerul diviziei de stocare de la HP, Maureen Weber. Ea spune ca Blu-ray ofera cu pana la 150% mai multa capacitate de stocare, rate de transfer mai ridicate si, de asemenea, este usor integrabil in notebook-urile subtiri. -Caracteristicile tehnice si beneficiile pe care le ofera consumatorilor fac ca Blu-ray sa fie solutia ideala pentru clientii HP-.

Fondatorul companiei Dell, Michael Dell, a reactionat de asemenea la anuntul Intel si al Microsoft, in timpul unui eveniment organizat miercuri, cu ocazia lansarii unei noi game de PC-uri din categoria -premium-.

Intrebat care versiune de Windows a fost prima care sa oferte suport pentru unitatile DVD, Dell a declarat ca nici una, pentru ca nu este nici un codec DVD in Windows, intrucat producatorii au oferit intotdeauna propriile codecuri-.

Ambele formate – HD DVD si Blu-ray – utilizeaza laserul albastru pentru a stoca mai multe date pe un disc fata de DVD-urile actuale, care utilizeaza laserul rosu.

HD DVD este promovat de un consortiu condus de compania Toshiba, in timp ce Blu-ray este sprijinit de un grup de companii condus de Sony, din care fac parte si producatorii importanti de PC-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.