Acasă IT & Comunicatii Google vrea sa vanda inca 14,16 milioane actiuni

Google vrea sa vanda inca 14,16 milioane actiuni

DISTRIBUIȚI

Popularul motor de cautare on-line Google Inc. a solicitat, joi, aprobarea Comisiei pentru supravegherea operatiunilor bursiere americane, Securities and Exchange Commission – SEC, pentru a putea vinde alte 14,16 milioane actiuni obisnuite clasa A.

Anuntul intervine la un an de la demararea operatiunii de cotare publica initiala (IPO) la data de 19 august 2004, cand actiunile Google au inceput sa fie cotate public la valoarea de 85 de dolari. In perioada care a trecut de atunci si pana in prezent, actiunile Google si-au triplat valoarea, terminand sedinta de tranzactionare de miercuri la bursa electronica Nasdaq la valoarea de 285,10 dolari. Daca acest pret se va mentine, valoarea estimata a celor 14,16 milioane noi actiuni se ridica la aproximativ 4,04 miliarde dolari.

Google a anuntat ca intentioneaza sa utilizeze veniturile nete rezultate din aceasta operatiune pentru a-si majora capitalul de lucru, cheltuielile de capital si pentru posibile achizitii de activitati complementare, tehnologie si alte active. La terminarea acestei operatiuni, firma a estimat ca ar urma sa existe 191,1 milioane actiuni obisnuite clasa A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.