Acasă Monden Incepe lupta pentru Eurovision 2003

Incepe lupta pentru Eurovision 2003

DISTRIBUIȚI


Ca in fiecare an, lupta pentru castigarea pozitiei calificante la Eurovision starneste valuri de controverse atat in presa, cat si in randul artistilor romani, care contesta aproape an de an rezultatele selectiei nationale.

Anul acesta, Festivalul Eurovision va fi gazduit de Riga Olimpic Hall din capitala Letoniei.

Organizatorii evenimentulului au anuntat deja epuizarea biletelor pentru spectacolul din 24 mai.

Pe site-ul oficial al Eurovision 2003 a fost publicata ordinea intrarii in concurs a celor 26 de tari. Astfel, conform listei prezentate pe site, spectacolul va fi deschis de reprezentantii Islandei, Romania va intra in competitie a 24-a, iar slovenii vor fi cei care vor incheia spectacolul din acest an.

Selectia nationala, care va desemna trupa sau artistul roman care va face deplasarea la Riga, se afla in acest moment la nivelul perioadei de inscriere a pieselor, care se va incheia pe 17 ianuarie la ora 0.00.

Pentru Eurovision, artistii si compozitorii trebuie sa tina cont de urmatoarele criterii, impuse de EBU/ European Broadcasting Union: piesele nu trebuie sa depaseasca trei minute, trebuie cantate pe negativ, care sa nu contina backing-vocals sau efecte vocale computerizate, iar toata partea vocala va fi live.

Interpretii inscrisi in lupta pentru Eurovision trebuie sa aiba minimum 16 ani impliniti in acest an.

Dupa terminarea inscrierilor, urmeaza doua faze de selectie: prima pe 23 ianuarie si a doua pe 22 februarie, urmand ca in faza finala sa se califice 12 piese.

Selectia finala este programata pentru 1 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.