Acasă IT & Comunicatii Intel este tot mai interesata de piata romaneasca

Intel este tot mai interesata de piata romaneasca

DISTRIBUIȚI

Intr-o conferinta de presa sustinuta la Bucuresti, reprezentantii conducerii Intel au prezentat strategia companiei pentru acest an, strategie care se va concentra in principal pe dezvoltarea Internet-ului.

-Romania are premise favorabile pentru a intra in -lumea digitala-, pentru ca romanii se grabesc sa profite de avantajele oferite de inalta tehnologie,- a spus Marlo Thompson, Intel PR manager, EMAR. Ea a adaugat: -Ne-am bucurat la anuntul premierului roman, care se referea la sprijinul guvernamental pentru dezvoltarea de servicii publice electronice si de e-commerce, pentru cresterea ratei de utilizare a Internet-ului si pentru educarea si informarea populatiei cu privire la -economia digitala.- Lansat anul trecut, procesorul Pentium 4 este produsul-cheie pentru companie in acest an. -Procesorul Pentium 4 ofera o noua generatie de performante tehnice pentru procesarea video si audio, pentru exploatarea noilor tehnologii Internet si redarea graficii 3D, – a spus Robert Golubeff . -Consideram ca acest procesor poate avea un succes deosebit aici, pentru ca romanii sunt printre primii care adopta noile tehnologii si inteleg avantajele lor.-

Alte prioritati la nivel global includ oferirea de performante de varf prin familia de procesoare Xeon(tm) – inclusiv proaspat lansatul Pentium(r) III Xeon(tm) 900 Mhz cu mare capacitate de memorie cache. De asemenea, Intel este decis sa se extinda cu procesorul Itanium, care va fi lansat anul acesta. -Misiunea noastra este sa fim principalul furnizor pentru Internet-, a spus Marlo Thompson, PR Manager EMAR. -Cu cheltuieli de 7,5 miliarde de dolari pentru cercetare si dezvoltare, Intel are in continuare o pozitie de lider in tehnologia de ultima ora pe patru segmente diferite, cu patru arhitecturi dedicate: clienti (IA 32), servere (IA 32, 64), retele (IXA) si comunicatii/wireless (PCA)- .

Produsele Intel au inceput sa fie distribuite pe piata locala incepand cu mijlocul anilor *90. Actualmente, canalul de distributie este reprezentat in Romania de 240 -Intel Product Integrators-, 5 -Intel premier providers- si 10 -Intel added Networks Resellers-. Anul trecut, Romania a fost a patra tara din Europa de Est,in ceea ce priveste numarul de utilizatori de Internet, potrivit unui studiu recent publicat de compania Mediaresearch. Cu 1,3 milioane de utilizatori de Internet, Romania este in urma Rusiei, a Poloniei si a Republicii Cehe. Rata de utilizare a Internet-ului (numarul de utilizatori raportat la totalul populatiei) situeaza Romania pe pozitia a 10-a, cu 7%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.