Acasă IT & Comunicatii Mozilla Foundation anunta versiuni noi de Firefox si Mozilla

Mozilla Foundation anunta versiuni noi de Firefox si Mozilla

DISTRIBUIȚI

Mozilla Foundation intentioneaza sa lanseze -in scurt timp- noi versiuni ale browserelor Firefox si Mozilla pentru a remedia o serioasa deficienta de securitate descoperita recent, dar si alte cateva bug-uri, a anuntat ieri un reprezentant al fundatiei.

Decizia referitoare la noile lansari a fost luata dupa aparitia unei probleme referitoare la felul in care browserele manevreaza International Domain Names (IDN), adica adresele web care contin in URL-ul lor caractere internationale. Vulnerabilitatea i-ar putea permite unui atacator sa ruleze cod malitios pe sistemele afectate.

-Imediat ce am aflat ca utilizatorii ar putea fi afectati, am inceput sa ne evaluam optiunile-, a declarat Mike Schroepfer, director of engineering la Mozilla Foundation. Firefox 1.0.7 si Mozilla 1.7.12, care remediaza deficienta, sunt acum in faza de teste. -Le vom lansa cat de repede putem-, a adaugat Schroepfer.

Procesul de testare este necesar pentru ca Mozilla Foundation sa se asigure ca update-urile nu vor aduce noi probleme de compatibilitate.

In plus fata de remedierea bug-ului IDN, update-urile mai contin remedierea unei deficiente de functionalitate si mai multe patch-uri pentru probleme de securitate, a mai spus Schroepfer.

Chiar in timp ce Mozilla Foundation si comunitatea open-source incercau sa gaseasca remedii pentru problema IDN, descoperitorul bug-ului a raportat o noua problema cu Firefox. Cercetatorul de securitate informatica Tom Ferris a anuntat ca Firefox 1.5 beta 1 este vulnerabila la o problema similara cu bug-ul IDN pe care l-a descoperit saptamana trecuta.

Firefox 1.5 beta 1 a fost lansat saptamana trecuta si este o versiune de teste a noului browser Firefox care va fi lansat la sfarsitul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.