Home IT & Comunicatii Noi versiuni de -Sober-

Noi versiuni de -Sober-

DISTRIBUIŢI

Cel putin trei versiuni noi ale viermelui Sober se raspandesc in acest moment pe Internet prin intermediul mesajelor e-mail. Virusii sunt activati o data ce un utilizator acceseaza un atasament infectat.

Noile variante de Sober, un vierme care a aparut pentru prima data in 2003, sunt capabile sa dezactiveze programele antivirus, conform companiei de securitate informatica F-Secure.

Compania antivirus Kaspersky Lab a anuntat pe site-ul sau web ca a fost interceptat un numar mare de mesaje infectate. Aceasta confirma, conform companiei, faptul ca -epidemia- i se datoreaza spam-ului. Kaspersky a identificat cele trei variante ca Sober.u, Sober.v si Sober.w.

Expertii in securitate informatica din Germania au avertizat ca este posibil un nou atac cu Sober. In lunile care au trecut, Sober a fost utilizat in aceasta tara pentru raspandirea de materiale de propaganda de extrema dreapta. Luna trecuta, o varianta a viermelui s-a raspandit ca un atasament care se pretindea o veche fotografie cu clasa trimisa de un fost coleg de scoala. Sober poate deturna un sistem Windows si il poate forta sa expedieze spam. Companiile de securitate informatica au avertizat utilizatorii sa fie atenti la atasamentele pe care le deschid in mesajele e-mail. Mesajele infectate pot avea un subiect la intamplare ori pot chiar sosi fara un subiect. Atasamentele insa au unul din urmatoarele nume: Exceltab-packed_List.exe, Liste.zip si Reg-List-Dat_Packer2.exe., reg_text.zip Word-Text.zip, Word-Text_packedList.exe si Word-Text_packedList.zip.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.