Acasă IT & Comunicatii Numai adultii pot juca -GTA: San Andreas-

Numai adultii pot juca -GTA: San Andreas-

Decizia industriei americane de jocuri de a schimba calificativul celui mai bine vandut joc al momentului -GTA: San Andreas- intr-unul destinat exclusiv adultilor din cauza continutului -explicit- ar putea semnala ca lucrurile se schimba in acest domeniu.

Schimbarea calificativului s-a produs dupa o presiune intensa venita din partea politicienilor si a grupurilor media. Reactia distribuitorilor a fost rapida, Wal-Mart Stores, Target si Best Buy anuntand miercuri ca vor retrage toate exemplarele jocului de la comercializare, pe tot teritoriul Statelor Unite.

Rockstar Games, producatorul -Grand Theft Auto: San Andreas-, a anuntat ca a incetat producerea versiunii curente a jocului, care include scene explicite de sex care pot fi activate printr-un mod ce poate fi descarcat de pe Internet. Jocul a fost lansat pentru consola PlayStation 2 in octombrie, cu calificativul -M- pentru un public de peste 17 ani.

Senatorul Hilary Rodham Clinton a laudat schimbarea, dar s-a declarat deranjata de faptul ca jocul a continut aceste scene sexuale si ca acesta a ajuns asa pe rafturile magazinelor. Senatorul a solicitat FTC sa investigheze acest incident si a solicitat Entertainment Software Rating Board sa supravegheze mai serios continutul jocurilor.

-Se pare ca materialul explicit a fost incorporat in joc. Compania a admis acest lucru-, a declarat Hillary Clinton.

-Grand Theft Auto: San Andreas- a fost cel mai bine vandut joc destinat consolelor in 2004, cu mai bine de 5,1 milioane de exemplare vandute doar in SUA, conform Versiunile pentru Xbox si PC ale jocului au fost lansate luna trecuta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.