Acasă Monden Oreste viseaza sa joace rolul unui combinator marunt care o mierleste

Oreste viseaza sa joace rolul unui combinator marunt care o mierleste

DISTRIBUIȚI

Oreste, omul care aduce filmul la PRO TV, are propriile aspiratii cinematografice. Pasionat de tainele celei de-a saptea arte, gazda emisiunii -PRO TV Magazin-, marturiseste cu o sinceritate brutala ca si-ar dori cu patima sa joace rolul unui combinator marunt, care se rateaza intr-un stil quasieroic. -Ma inchipui un looser, un gainar care o mierleste-, spune Oreste.

Pentru el, aceste roluri, aflate la granita dintre bine si rau, care infatiseaza personaje aparent amorale si cu motivatii excentrice, sunt dintre cele mai savuroase.

-Voi fi mereu fanul fervent al filmelor cu gangsteri. Tare mi-ar placea sa fiu micul gangster, ca in <Goodfellas>, care vrea sa ajunga mare mafiot. Numai ca, spre deosebire, de Henry Hill, personajul meu ar da coltul candva. Dar o va face frumos-, mai spune Oreste.

Inclinatia prezentatorului -PRO TV Magazin- pentru acest tip de personaje poate fi explicata si prin influenta locurilor tumultuoasei sale copilarii si adolescente.

-Am locuit sporadic in multe cartiere cu o reputatie aparte. Nu mi-e rusine sa spun ca am avut de-a face si cu fabulosul Ferentari. Am cunoscut fel de fel de personaje si din cand in cand mai faceam si eu o combinatie si mai ma puneam la punct cu argoul de cartier-, conchide Oreste.

Aspiratiile -artizanului ironiilor fine- sunt admirabile, mai ales daca luam in calcul ideea ca majoritatea vedetelor de televiziune autohtone apar pe -sticla- cu o imagine de superstaruri de la Hollywood, starnind stupoarea telespectatorilor, care nu prea inteleg la ce se uita: la o emisiune de televiziune sau la un film prost, regizat de niste amatori doar asa… ca sa aiba ce sa vizioneze in week-end.

Sa vrei sa joci -rolul unui gainar care o mierleste- sparge putin tiparele omului de televiziune din Romania, care viseaza ca se afla undeva pe Broadway, in fata unei sali pline de americani care aplauda frenetic prestatiile lui de exceptie.

Din pacate, majoritatea prezentatorilor de televiziune uita ca au de prestat niste servicii pentru posturile din Romania, in fata publicului autohton, care nu prea mai gusta orice fel de rol ieftin.

Oreste este o exceptie pentru peisajul tv romanesc, fiind un om -misto- in adevaratul sens al cuvantului, care nu incearca sub nici o forma sa starneasca reactii lacrimogeno-depresive din partea publicului, care il urmareste in fiecare saptamana si il apreciaza pentru modul in care isi duce la capat emisiunea.

Cat despre film, nu putem decat sa-i dorim succes si speram sa gaseasca un regizor care sa-l distribuie in rolul mult visat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.