Acasă IT & Comunicatii -Parintele- Internetului, angajat la Google

-Parintele- Internetului, angajat la Google

DISTRIBUIȚI

Compania Google a anuntat ca, incepand cu data de 1 octombrie, printre angajatii sai se va numara si celebrul Vinton Cerf, -parintele- Internetului.

Vint Cerf, care a implinit 62 de ani, a pus bazele protocolului TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) – folosit pentru a dezvolta arhitectura Internetului de astazi – in perioada 1976-1982, in care a lucrat la DARPA. Din 1982, Cerf a lucrat la MCI si a colaborat in cadrul NASA (unde a condus proiectul Interplanetary Network, al carui obiectiv este de a extinde Internetul la nivel interplanetar) si ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), unde detine functia de Chairman.

Reputatul specialist, prieten apropiat de peste 20 de ani cu CEO-ul Google, Eric Schmidt, va ocupa functia de Chief Internet Evangelist, insa nimeni nu stie cu exactitate care vor fi atributiile sale in cadrul companiei. Cel mai probabil, el se va implica in dezvoltarea de noi infrastructuri si aplicatii Internet. Vinton Cerf a declarat ca a fost atras de faptul ca Google abordeaza lucrurile intr-o maniera diferita si ca este nerabdator sa isi cunoasca viitoarea echipa. -Ceea ce am facut in trecut nu este atat de important pentru Google, ci ceea ce voi face de acum inainte-, a mai afirmat el.

Google, care in ultimii doi ani a ajuns la peste 4.000 de angajati, a mai dat in acest fel o -lovitura- companiilor concurente, de la care a inceput tot mai des sa recruteze personal. In acest fel, scria un comentator american, Google s-a inarmat mai bine in batalia impotriva borgilor, aluzie la faptul ca Cerf a jucat in filmul -Earth: Final Conflict- al creatorului lui Star Trek, Gene Roddenberry.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.