Acasă Părerea mea De la extaz la prostie și agonie

De la extaz la prostie și agonie

DISTRIBUIȚI

Nu știu cum e la alții, dar la noi politica și politicienii sunt câteodată de un sublim vecin cu prostia. Cel mai recent exemplu, dar și cel mai grăitor, este legat de cele două ore de extaz trăite intens de Opoziție în momentul în care senatorul Șerban Rădulescu a anunțat în plen că părăsește PDL și devine independent. După acest anunț au urmat două ore de discursuri orgasmice ale marilor oameni politici care susțin că au și fler, și informații de top. Primul care a răspuns prezent la competiția de gafe politice a fost nimeni altul decât Mircea Geoană, președintele Senatului, care probabil a simțit nevoia să retrăiască orele de extaz de pe vremea când credea că a fost ales președintele României.
„Schimbarea majorității în Senatul României reprezintă, în opinia mea, cel mai important moment politic din 2009 până acum. Este începutul schimbării la nivel național și sper ca ceea ce până azi a fost mai degrabă o opoziție vocală să devină în Senat o majoritate eficientă.“, a declarat Mircea Geoană, mândru și pătruns adânc de importanța evenimentului. Și cum fudulia este o trăsătură de caracter extrem de puternică pentru unii politicieni, Mircea Geoană a vorbit chiar despre importanța mondială a demisiei lui Șerban Rădulescu din grupul PDL de la Senat. „De asemenea, consider că în acest moment, această schimbare va avea un ecou și în plan internațional“, a  prezis Geoană, pe același ton în care clama victoria alegerilor din 6 decembrie 2009.
Prostănacul, așa cum l-a „alintat“ taica Iliescu pe Geoană, nu a fost singurul care a ieșit la rampă. La cinci minute de la anunțarea demisiei lui Rădulescu, înțeleptul Felix, turnător ordinar la Secu, conform unei decizii definitive și irevocabile a Curții Supreme, anunța triumfător într-un comunicat de presă: „Se confirmă, Cabinetul Boc nu mai are susținere în Senat. Totodată, majoritatea din Camera Deputaților este iluzorie, au dovedit-o voturile de săptămâna trecută. Practic, Guvernul este în imposibilitatea de a mai guverna constituțional.“ Dar, cum orice plăcere este trecătoare, la fel de repede s-a spulberat și orgasmul politic al opoziției care se vedea deja în Palatul Victoria și chiar luând cu asalt Cotroceniul, conform strategiei lui Felix. La nici două ore de la anunțul lui Rădulescu a venit declarația senatorului Ion Toma, fost pesedist de vază, care a afirmat că se înscrie în grupul UNPR, spulberând astfel petrecerea victoriei care se încinsese deja în băncile opoziției. Două ore pentru a trece de la extaz la agonie și pentru a realiza că nu oricine ajunge în marea grădină a politicii dâmbovițene are și fler de om politic. Iulia Nueleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.