Acasă Părerea mea Despre „curva” Virginia(?!), Banciu și cerșetori

Despre „curva” Virginia(?!), Banciu și cerșetori

DISTRIBUIȚI

Zilele aceste există o amplă dezbatere pe forumuri, site-uri de socializare și cam tot ce mișcă pe internet  pe tema declarațiilor făcute de realizatorul Tv Radu Banciu cu referire la moldovenii de peste Prut. În stilu-i consacrat , Banciu  a afirmat despre moldoveni că sunt “… niște lături în toate domeniile, care au atârnat de România exact ca borfașul care a zis: «mai dă-mi și mie niște bani de țigări». «Nu-ți dau bă»! «Mai dă-mi atunci niște bani de pâine». «Nu că tu-i bei»! Ăștia sunt moldovenii! (…) Am explicat și cu toți nătărăii ăia care veneau studenți din Republica Moldova, unu nu reușea să treacă clasa, da? Zeci, erau bursieri pe banii statului român, primiți în brațe, toate curvele alea ale lor care rămâneau gravide în primul semestru și așa mai departe. O rușine de oameni! Da?” Declarația, extrem de incitantă, a stârnit pasiuni și comentarii de toate felurile. Răspunsul care a făcut carieră pe internet aparține unei studente în anul II la Jurnalism, la Universitatea din Timișoara, o bursieră a statului român. Basarabeanca Virginia Romanovici i-a transmis lui Banciu:  „Sunt o curvă, studentă în România, care nu a rămas gravidă din primul semestru. Ura!“. Iar dacă se limita la acest mesaj, domnișoara care beneficiază de o bursă plătită de statul român avea toată apreciere noastră. ?ê?£i poate a multora. Luată însă de valul populismului stârnit de mesajul său pe internet, Virginia a ținut să-i transmită lui Banciu că ”în Europa nu moldovenii sunt numiți cerșetori, ci românii. Da, este adevărat: în Moldova oamenii sunt chinuiți, dar ei muncesc! Muncesc cinstit pentru salarii mizere, muncesc cinstit pământurile, muncesc cinstit în străinătate!” Prin urmare, concluzia sa e simplă:moldovenii sunt muncitorii, iar românii sunt cerșetori. ?ê?£i-atunci cum poate ea o vrednică moldoveancă să ceară bursă unui neam de cerșetori? Nu e sub demnitatea ei de moldoveancă să beneficieze de bursa oferită de de românii cerșetori? ?ê?£i cum poate primi, lună de lună, echivalentul a circa 70 de euro, bani oferiți cu generozitate de cerșetori, bani de care studenții români nu beneficiază pentru că, nu-i așa, ei nu sunt atât de muncitori precum vrednicii moldoveni, în frunte cu Virginia Romanovici?Poate Virginia nu știe, dar printre cerșetorii care-i plătesc lună de lună echivalentul a 70 de euro și o țin gratis la studii în România se află chiar Radu Banciu, care plătește și el lună de lună taxe și impozite , pentru ca statul român, în generozitatea lui, să-i ofere burse de studiu domnișoare Romanovici și altor tineri moldoveni.
 ?ê?£tim foarte bine cum sunt văzuți românii în Europa și poate că e timpul să știe și ingenua studentă la jurnalism care vede numai moldoveni muncitori și cinstiți că printre cetățenii români care se întâmplă să fure, să cerșească și chiar să tâlhărească în țările occidentale sunt și moldoveni vrednici de-ai săi, cărora România le-a oferit, la fel de generos ca în cazul bursei sale, cetățenia țării noastre.
Românii nu sunt nici pe departe cetățeni exemplari, dar Virginia Romanovici a ales să plece de lângă prea- cinstiții moldoveni și să vină în țara cerșetorilor unde probabil va alege să rămână asemeni multora dintre tinerii basarabeni care vin să studieze la noi în țară. ?ê?£i toți sunt bineveniți, cu o condiție: să respecte țara și oamenii care le-au oferit o mână de ajutor în viață, în carieră. După acest episod, domnișoara Romanovici se poate întoarce însă în Republica Moldova. Sau poate alege Moscova…

Iulia Nueleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.