Acasă Părerea mea Instituția prostiei la români

Instituția prostiei la români

DISTRIBUIȚI

În România există o instituție care funcționează perfect, indiferent de criză, de condițiile economice, sociale sau politice. Această instituție a devenit  imună la schimbări și funcționează grație unor oameni de vârste și condiții sociale diferite. Este vorba despre instituția prostiei, care a revenit brusc în atenția publicului în urma  declarației „inspirate“ a secretarului general al PDL Ioan Oltean privind discursul Regelui Mihai în plenul Parlamentului.
„Dacă mâine vine regele Cioabă și ne cere același lucru?“, s-a întrebat cu  Oltean, într-o declarație publică, lăsând să se înțeleagă că pentru el Cioabă chiar este rege și că pune semn de egalitate între instituția monarhică din România și palatul de la Sibiu. Ioan Oltean i-a omis din exemplificare pe  Iulian, împăratul tuturor țiganilor și pe Bercea Mondial, președintele, mondial desigur, al țiganilor și s-ar putea să aibă probleme cu cei de la discriminare. Și, pentru ca momentul de penibilitate să fie desăvârșit, Oltean, a încercat să-și ceară scuze gafând monumental:“ ăRegret maniera în care am abordat această temă extrem de mediatizată, care nu reflectă poziția mea reală față de Instituția Regală și Majestatea sa, Regele Mihai“.
Nu contează nici câtă istorie a studiat domnul Oltean la școală și nici câtă cultură politică a reușit să-și facă în mulții ani petrecuți în Parlament, dar declarațiile făcute îl degradează nu ca politician ci ca român simplu. A-i pune pe același palier valoric pe Regele Mihai, care a condus această țară într-un moment critic, iar aici istoricii trebuie să aibă ultimul cuvânt, și pe un pseudorege al țiganilor, dovedește faptul că lui Oltean broasca din gât i-a urcat la creier și i-a afectat judecata.
Nu știu dacă spiritul sau litera Regulamentului de funcționare al Parlamentului îi permite fostului suveran al României să țină un discurs în plenul forului legislativ, dar, bunul simț ar fi trebuit să le spună și aleșilor noștri că un gest de deschidere, de prietenie, nu face rău nimănui. Nu știu dacă-i face cinste Regelui Mihai să se lase folosit politic de Ponta ,  Antonescu și mai ales de Voiculescu, un turnător ordinar la Securitate, cu patalama de la justiție. Dar asta e altă temă, la care reprezentanții Casei Regale ar putea să mediteze , dacă doresc ca instituția pe care o reprezintă să rămână deasupra jocurilor politice mizere, de conjunctură și deasupra politicienilor de teapa domnului Ioan Oltean.

Iulia Nueleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.