Acasă Părerea mea Jurăminte de credință

Jurăminte de credință

DISTRIBUIȚI

Ca doi soți care se suspectează reciproc de infidelități, Crin Antonescu și Victor Ponta s-au decis să-și reînnoiască jurămintele de credință. Evenimentul nu s-a va petrece ferit de ochii publicului, cum ar fi normal într-o relație profundă, ci în văzul congreselor PSD și PNL, semn că nu există prea multă încredere între cei doi și au nevoie de cât mai mulți martori case să consfințească indestructibilitatea legăturii lor. Rolul de paj la ceremonie îi va reveni băiatului de mingi al lui Dan Voiculescu, Daniel Constantin, băiatul acela care se ruga mai deunăzi de Crin Antonescu să-l lase pe el să-i toarne pe europarlamentarii PDL, semn că lecțiile predate de Felix au fost sârguincios însușite. Potrivit lui Victor Ponta, pe 7 aprilie, înainte de Săptămâna Patimilor, ", vom vota în structurile supreme ale celor trei partide, la nivel de Congres, decizia noastră, a celor trei partide, de a nu avea niciun fel de colaborare politică cu președintele Traian Băsescu și cu PDL". Cu alte cuvinte își vor jura credință unul altuia și o vor chema și pe  Vanesa să arunce un blestem asupra celui care va călca strâmb.
Oricum ai citi declarația lui Victor Ponta nu poți să nu constați faptul că ea conține o imensă fractură de logică. USL își dorește să câștige alegerile și să guverneze, acesta fiind scopul primordial al acestei alianțe înscrise cu arme și bagaje la tribunal. Or, dacă va câștiga alegerile, USL va fi condamnată să colaboreze politic cu Traian Băsescu, doar și pentru simplu fapt că acesta este, potrivit votului dat  în 2009, președintele României până în 2014. ?ê?£i cum prerogativele președintelui , conform Constituției, sunt destul de importante, inclusiv nominalizarea premierului fiind făcută de șeful statului, e cam greu pentru domnii Ponta și Antonescu să evite colaborarea cu Băsescu. Asta dacă doresc să câștige alegerile. În caz contrar se pot ignora în continuare reciproc , fapt care nu pare să-l întristeze deloc pe Traian Băsescu.
Decizia de a-și reînnoi jurămintele în fața congreselor celor trei partide nu este doar absurdă ci și prostească din punct de vedere al strategiei politice, întrucât experiența și istoria ne-au învățat că în politică ”never say never” și că scopul scuză întotdeauna mijloacele. Prin urmare nimeni nu se va mira dacă după alegerile din toamnă partenerii din USL vor negocia separat salvarea lor în cadrul unui guvern cu partide aflate în prezent la putere. Așa cum nimeni nu va ridica sprânceana când partenerii de azi ai jurămintelor de credință se vor trăda și acuza reciproc, pentru că toată lumea știe că dragostea și ura sunt sentimente la fel de puternice. Chiar și în politica românească unde ipocrizia e ridicată la rangul de virtute.

Iulia Nueleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.