Acasă Părerea mea Nu te pune cu o falsă blondă!

Nu te pune cu o falsă blondă!

DISTRIBUIȚI

Se spune adesea că dacă vrei să scapi de cineva incomod, promovează-l. În această notă, personală desigur, am citit declarația Elenei Udrea prin care susține candidatura Monicăi Macovei la Primăria Capitalei. Ce-i drept, Udrea a venit și cu argumente pentru această propunere, invocând gradul mare de corupție din această instituție: "La câtă corupție este în Primăria Capitalei, un candidat cu un mesaj anticorupție real, credibil, ar fi de mare succes. În București, ar fi foarte util un primar care să ducă o reală luptă cu corupția din administrație și care el însuși să fie insensibil la corupție. Pe primul loc cu un mesaj anticorupție este, evident, Monica Macovei. Nu am discutat cu ea, dar cred că este posibil.” Cum rezultatul candidaturii Monicăi Macovei la primărie Bucureștilor este previzibil încă pe acum, având în vedere faptul că fostul ministru al justiției are charisma unui gardian de închisoare, nu trebuie să fii mare analist ca să-ți dai seama că propunerea vizează trecerea acesteia pe linie moartă  în partid. Să nu uităm că deși Blaga a pierdut la mustață primăria Capitalei, în fața lui Oprescu, acest eșec atârnă până astăzi de gâtul său ca o piatră de moară, Băsescu nescăpând nicio ocazie pentru a-i aminti faptul că a pierdut cea mai importantă redută electorală a partidului. Or, în cazul Monicăi Macovei, dacă va candida împotriva lui Oprescu, eșecul de la primărie ar putea pune capăt definitiv carierei sale politice, spre liniștea și mulțumirea multora, nu numai din PDL.
Trebuie spus de asemenea că Monica Macovei nu reprezintă un pericol pentru Elena Udrea în interiorul PDL, dar proiectele acesteia, cum ar fi Codul etic recent adoptat, au stârnit nemulțumire în partid, deși la nivel de declarații publice toți au salutat această inițiativă. Mircea Andrei, Florin Popescu și alți câțiva prieteni politici ai doamnei Udrea și-au manifestat deja în partid neîncrederea și rezervele față de acest Cod de etică și cum prietenul la nevoie se cunoaște, propunerea Elenei Udrea privind candidatura Monicăi Macovei la Primăria Capitalei trebuie interpretată în această notă. De altfel, Monica Macovei nu are prea mulți susținători în interiorul PDL, iar cei care au mai rămas în preajma ei se bucură de o popularitate ce nu le asigură nici măcar lor un suport real la viitoarele alegeri.
Schimbarea PDL nu ține de Monica Macovei sau de propunerile ei, așa cum încercă să acrediteze unii ideea , în încercarea de a crea un viitor soclu pentru doamna ex-ministru.  Partidul poate să adopte până la alegeri 100  de coduri etice, de conduită, etc, poate să mai adopte alte zeci de propuneri de îmbunătățire a activității, acțiunii, samd, dar nimic nu se va schimba dacă nu există voință. Iar la capitolul voință, doamna Udrea, care ne-a mărturisit în direct, la emisiunea lui Ion Cristoiu, că face eforturi pentru a fi blondă , poate da lecții tuturor. Chiar și Monicăi Macovei…

Iulia Nueleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.