Acasă Părerea mea Sfântă Ipocrizie!

Sfântă Ipocrizie!

DISTRIBUIȚI

Transformarea lui Sorin Ovidiu Vîntu din mogulul atotputernic într-un simplu arestat pe tubulatura de la Rahova, cea descrisă extrem de plastic de către Cătălin Voicu, a dat naștere unui fenomen interesant. Brusc, peste noapte, ziariști și deontologi plătiți regește prin bunăvoința mogulului au descoperit cåt de netrebnic este acesta și cum a devenit el exponentul Sistemului care se opune din răsputeri oricărei forme de modernizare a țării. Am citit cu interes o analiză-fluviu semnată de Dan Turturică, în care acesta demonstrează cu subiect și predicat cum a stat Vîntu la baza tuturor relelor țării, cel puțin în ultimii 15 ani. Fără să intru în detaliile textului semnat de Turturică, mă întreb doar dacă talentatul jurnalist de investigații nu știa despre o mare parte din aceste lucruri și înainte de a semna în 2005 trei contracte de consultanță cu firmele lui SOV, în valoare de peste 10.000 de euro lunar, așa cum a dezvăluit vara trecută ziarul „Curentul“. Până în 2005 se știau destul de multe despre țeapa FNI, despre falimentarea la comanda lui SOV a BRS și BID și despre multe alte „afaceri“ ale lui Vîntu făcute cu sprijinul și protecția vechilor stâlpi ai Securității. Se știa aproape totul. Niciuna dintre aceste informații probate cu documente și declarații nu l-a împiedicat pe ziaristul Turturică să lucreze în calitate de consultant chiar pentru Sistemul pe care-l înfierează astăzi. Numai că astăzi, spre deosebire de anul de grație 2005, când Vîntu încă mai era pe cai mari grație prietenului său Radu Timofte, este de bonton să te dai anti-SOV, anti-Sistem, mai ales că Vîntu nu-și mai permite să arunce cu sutele de mii de euro în ziariștii-cameleon.
Extrem de interesantă, din aceeași perspectivă, este și declarația lui Cristian Tudor Popescu, cel care astăzi susține că Vîntu a făcut cel mai mare rău presei române, motiv pentru care a și decis să renunțe la colaborarea cu Realitatea TV în vara lui 2009. Experimentatul jurnalist C.T. Popescu s-a prins cam greu de faptul că Vîntu e un malefic și că distruge presa din România, având în vedere că până în preajma alegerilor prezidențiale SOV demonstrase deja cum stă treaba cu deontologia oștilor sale pregătite să răspundă la sfert de cheie precum automobilul din dotare. Probabil că suma de 2 miliarde de lei încasată de către CTP, conform dezvăluirilor făcute vara trecută de ziarul „Curentul“, a tulburat judecata crucișătorului presei românești, care nu a mai fost atât de intransigent, grație cifrelor cu multe zerouri care poposeau lună de lună în conturile sale.
Având în vedere schimbarea de stăpân la Realitatea TV, așteptăm cu interes să-i vedem și pe ceilalți deontologi cu morgă de moraliști scuipându-l pe Vîntu și pupând papucul noului mogul. Pentru că, nu-i așa, doar prețul face diferența… Iulia Nueleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.