Acasă Politic Acum e oficial: CNA a decis că primarul PSD al Sectorului 1,...

Acum e oficial: CNA a decis că primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, este un escroc

DISTRIBUIȚI

O lună de zile le-a trebuit membrilor CNA să decidă dacă spotul plătit din bani publici de primarul PSD Dan Tudorache în care în mod mincinos prezintă o machetă spunând că este spitalul „realizat” de el. În ședința din 25 august 2020, membrii CNA au stabilit că acest spot este unul mincinos și au invitat Curtea de Conturi să verifice cheltuirea banilor cu difuzările plătiți de Primăria Sectorului 1. Subiectul poate fi urmărit în spotul video de la finalul articolului,  de la minutul 1:02.00.
În urmă cu o lună, Active Watch sesiza CNA-ul:

„În perioada aceasta e inflație de spoturi de promovare comandate de autoritățile centrale sau locale. Unele spoturi sunt mai artistice, iar altele sunt mult prea artistice, aproape înșelătoare. Din ultima categorie credem că face parte spotul pentru spitalul de urgență „Sf. Vasile cel Mare”, un proiect inițiat de Primăria Sector 1, care e frumos, dar incomplet. Am solicitat un răspuns de la Consiliul Național al Audiovizualului, cu speranța că forul audiovizual va recomanda mai multă claritate și onestitate în cazul acestui proiect.

Redăm textul solicitării:

Prin prezenta, solicităm analiza spotului de promovare a proiectului Spitalului Sfântul Vasile cel Mare, spot comandat de Primăria Sector 1 și difuzat de mai multe posturi naționale de televiziune.

În opinia noastră, spotul de promovare a proiectului de infrastructură medicală nu oferă informații privind stadiul real de dezvoltare in situ și induce ideea unui proiect finalizat și operaționalizat.

Astfel, publicul nu este atenționat că imaginile difuzate sunt, de fapt, o simulare video, o animație. Mai mult, sintagma „proiect realizat de Primăria Sector 1” este ambiguă și nu oferă suficiente repere factuale pentru a identifica stadiul proiectului sau alte elemente de context (amplasare, disponibilitate sau surse suplimentare de informare asupra proiectului).

Considerăm că, în contextul politic și social actual, mesajele care vizează infrastructura/serviciile sociale și medicale trebuie să fie fără echivoc, astfel încât cetățenii să poată lua decizii informate.”, susținea Asociația ActiveWatch.

https://www.youtube.com/watch?v=RaGspstpcVc

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.