Acasă Politic Alegerile parțiale din Colegiul nr. 3 Hunedoara s-au desfășurat fără incidente

Alegerile parțiale din Colegiul nr. 3 Hunedoara s-au desfășurat fără incidente

DISTRIBUIȚI

Spre deosebire de alegerile precedente, procesul electoral desfășurat ieri în Colegiul 3 Hațeg-Ținutul Pădurenilor pentru postul de deputat rămas vacant în urma decesului democrat-liberalului Ioan Timiș s-a desfășurat fără incidente, prezența la vot fiind la orele 14.00 de 21,83%.  La rândul său, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Județean Hunedoara, Nicolae Amzoi, a declarat că până la orele 14.00 votaseră circa 11.642 de persoane.  
Ca de obicei, în mediul rural oamenii s-au prezentat în număr mai mare la vot, până la ora 14.00 votând 24,92% dintre alegătorii din satele acestui colegiu electoral. În cele două orașe din colegiul nr. 3, Călan și Hațeg, au votat 15,76% dintre cei înscriși pe listele de votare. Potrivit prefectului județului Hunedoara, Attila Dezsi, până la ora 15.00 nu se  înregistraseră reclamații privind procesul de votare. Pe listele electorale sunt înscrise 53.326 de persoane, din 23 de localități care formează Colegiul nr. 3. Potrivit ordinii înscrise pe buletinul de vot, candidații au fost următorii: Mariana Câmpeanu (PNL), Bela Fulop (UDMR), Daniel Răducanu (PDL), Liliana Țolaș (PSD+PC), Emil Danci (PNȚCD), Mircea Părăian (PNG-CD) și indepedenții Nicolae Timiș (n.r. – fratele lui Ioan Timiș) și Remus Cernea.
O noutate la aceste alegeri din Hațeg a constituit-o montarea unui sistem electronic pe calculatoarele din secțiile de votare, pentru a împiedica votul multiplu. Astfel, datele de identificare ale votanților au fost scanate cu un dispozitiv special și coroborate cu o bază de date. La închiderea ediției, procesul electoral din Colegiul 3 Hunedoara nu se încheiase, iar primele rezultate vor fi date publicității în cursul zilei de astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.