Home Politic Alianta PNL-PD reincepe calvarul prin tribunale

Alianta PNL-PD reincepe calvarul prin tribunale

DISTRIBUIŢI

La prima intrunire a Consiliului National de Conducere al Aliantei PNL-PD de dupa cea de-a doua infrangere categorica in fata justitiei, liderii celor doua partide nu au dezarmat deloc. Dimpotriva, ei sunt hotarati sa mearga pana la capat pentru a li se da dreptate, inclusiv la CEDO. Liberalii si democratii vor depune saptamana viitoare o noua cerere de inregistrare a Aliantei intr-o forma care sa nu mai lase loc de interpretari. Denumirea prescurtata a Aliantei, in noile conditii, va fi D.A. PNL-PD. La fel va arata si semnul permanent al Aliantei.

O noua cerere de inregistrare


Constienti ca timpul nu lucreaza in folosul lor si ca puterii ii convine de minune starea actuala de incertitudine a Aliantei, democratii si liberalii se grabesc sa depuna la Tribunalul Municipiului Bucuresti documentatia necesara, insotita de o noua cerere. Purtatorul de cuvant al Aliantei, vicepresedintele PNL Calin Popescu-Tariceanu, precum si vicepresedintele PD Radu Berceanu considera ca nu are nici un rost sa se mai astepte motivatia Curtii de Apel Bucuresti, care a mentinut decizia TMB de neinregistrare a Aliantei -Dreptate si Adevar- PNL-PD. De altfel, ceva mai neincrezator s-a aratat a fi Berceanu, care si-a exprimat temerea ca -vom astepta mult si bine-, desi -situatia de acum impune ca distanta intre aflarea unei decizii si motivatie sa fie cat mai scurta-. Calin Popescu-Tariceanu si-a aratat regretul ca mentiunile din condica de la Curtea de Apel erau -foarte lapidare- si practic se contraziceau una pe alta. -Initial s-a spus ca se admite contestatia depusa de Alianta fata de decizia TMB, ulterior s-a precizat ca s-a respins cererea interventiilor in proces pentru ca apoi sa apara celebra fraza prin care se mentin partial hotararile TMB-, a explicat Tariceanu.

Modificarile, punct cu punct

Consiliul National de Conducere al Aliantei a operat deja modificarile ce vor face obiectul unui nou dosar de inscriere la tribunal. -Am incercat sa gasim acele formule lingvistice astfel incat sa indepartam orice posibilitati de interpretare subiectiva ale instantelor-, a explicat purtatorul de cuvant al Aliantei. Modificarile se refera la denumirea integrala a Aliantei, care este -Dreptate si Adevar PNL-PD-, la denumirea prescurtata, respectiv -D.A. PNL-PD- si la semnul permanent, compus din initialele denumirii -Dreptate si Adevar-, sub forma -D.A.-, sub care se afla initialele denumirilor celor doua partide PNL-PD. Fata de vechea denumire, a fost scos cuvantul -Alianta-, iar dupa D si A exista cate un punct. In acest fel, sustin liberalii si democratii, instanta si oricare dintre posibilii intervenienti in dosar nu ar mai putea obiecta si considera denumirea prescurtata -DA- ca avand un caracter insidios si persuasiv. Modificarile adoptate ieri vor trebui avizate si de structurile de conducere ale celor doua partide. In acest sens, sambata se vor desfasura in paralel Delegatia Permanenta a PNL si Consiliul National de Coordonare al PD.

PSD, facut raspunzator de neinregistrarea Aliantei

-Justitia functioneaza in Romania la comanda politica-, a afirmat Calin Popescu-Tariceanu, confirmand ca liderii democrati si cei liberali sunt ferm convinsi ca esecul inregistrarii Aliantei se datoreaza in mare masura unor interventii ale partidului de guvernamant. Vicepresedintele PNL sustine categoric ca -decizia instantei nu poate influenta vointa politica a celor doua partide- si ca justitia, prin deciziile date, a incalcat flagrant doua drepturi prevazute in Constitutie, cel la asociere si cel la libera exprimare.

Declaratiile recente ale secretarului general al PSD, Dan Matei Agathon, care a pronosticat esecul Aliantei democrato-liberale l-au determinat pe Tariceanu sa reactioneze prompt. El a aratat ca se vede clar ca Alianta a devenit -de interes major pentru PSD, care incearca sa blocheze inregistrarea acesteia pentru ca este adversarul cel mai incomod al partidului de guvernamant-. La randul sau, vicepresedintele democrat, Radu Berceanu, a aratat ca nu prin tot felul de -chichite avocatesti va fi impiedicata Alianta Dreptate si Adevar sa castige viitoarele alegeri-. El sustine ca partidul de guvernamant incearca sa se mentina la putere -prin sicane, prin modalitati institutionale de impiedicare a inscrierii altor formatiuni si prin schimbarea unor legi-. -PSD trebuie sa inteleaga ca alegerile se castiga convingand electoratul-, a mentionat liderul democrat.

Neregulile si sicanele la care este supusa Alianta vor fi aduse si la cunostinta unor institutii internationale. Astfel, liberalii si democratii se vor plange la Curtea Europeana a Drepturilor Omului si la Parlamentul European. De asemenea, Alianta va instiinta toate ambasadele de injustitiile… din justitie.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.