Acasă Politic Ancheta pentru -fluturasii- lui Tariceanu

Ancheta pentru -fluturasii- lui Tariceanu

DISTRIBUIȚI

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, ieri, ca nu a fost consultat in legatura cu tiparirea fluturasilor publicitari pe care apare imaginea sa. La randul lor, democratii au tinut sa precizeze, prin vocea presedintelui Emil Boc, ca ideea de a tipari aceste carti postale nu e deloc oportuna. Asa cum era de asteptat, opozitia a criticat demersul cabinetului Tariceanu si a cerut o ancheta pentru a vedea care este suma reala cheltuita pentru aceasta actiune.

Tariceanu n-a dat -bun de tipar-

Intrebat despre realizarea acelor fluturasi publicitari, Calin Popescu Tariceanu a mentionat ca prim-ministrul nu se ocupa nici de decizia privind tiparirea unor fluturasi, nici de distribuirea lor, existand in acest sens structuri care au in sarcina componenta de comunicare a guvernului.

-Nu am fost instiintat, nici macar consultat si, ca sa va conving, cred ca as alege alta poza, daca ar fi sa aleg-, a spus el. Premierul a admis ca prezenta imaginii sale pe acel fluturas poate da posibilitatea unor interpretari, dar a aratat ca nu a incercat nici un moment sa-si atribuie merite dincolo de ceea ce a facut pentru integrarea Romaniei in UE.

-Ideea este ca eforturile de integrare sunt rezultatul important al eforturilor guvernului si premierul apare acolo ca simbol al guvernului si nimic altceva. Nu am incercat nici un moment sa-mi atribui merite dincolo de ceea ce am facut pentru integrare-, a mai spus el, adaugand ca a subliniat intotdeauna meritele fiecaruia dintre membrii cabinetului si apreciind, totodata, ca eforturile de integrare reprezinta un demers colectiv.

-Imaginati-va ca, in loc sa am intalnirea cu Olli Rehn sau cu Barroso, stateam sa dau bun de tipar pe fluturasi. Nu fac asa ceva-, a subliniat Tariceanu.

Premierul a mai spus ca va avea o discutie pe acest subiect cu seful agentiei guvernamentale care s-a ocupat de realizarea acestor fluturasi.

O idee nu -tocmai fericita si oportuna-

-Fluturasii- lui Tariceanu nu au ramas nesanctionati de democrati. Presedintele PD Emil Boc a declarat ca ideea fluturasilor publicitari semnati de premier nu a fost -tocmai fericita si oportuna-, iar decizia Agentiei de Strategii Guvernamentale, care i-a conceput, nu a fost potrivita, pentru ca se minimalizeaza efortul de integrare depus de intregul cabinet.

-Sunt convins ca domnul Tariceanu nu a avut intentia de a minimaliza contributia intregului cabinet la efortul de integrare-, a spus Boc.

Intrebat daca ministrii democrati stiau de aparitia unor asemenea materiale publicitare, Boc a raspuns: -Dupa datele mele, nu-.

Agentia pentru Strategii Guvernamentale a tiparit patru milioane de fluturasi publicitari – distribuiti prin Posta Romana si prin intermediul prefecturilor – in care apar imaginea premierului si textul: -Raportul de tara confirma faptul ca Romania are toate sansele sa isi atinga destinatia europeana in 2007. Calin Popescu Tariceanu, prim-ministru al Romaniei-. Firma care s-a ocupat de tiparirea materialelor publicitare a fost aleasa prin selectie de oferte, nu prin licitatie.

PSD critica reclama pe bani publici

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat dupa sedinta Biroului Permanent National (BPN) ca formatiunea sa va solicita o ancheta privind provenienta fondurilor din care s-au realizat fluturasii publicitari, cu imaginea premierului Tariceanu.

-PSD a semnalat si critica foarte sever maniera in care premierul Tariceanu isi face reclama pe bani publici si aceste zeci de miliarde de lei, milioane de euro, care au fost cheltuite pentru poza domnului Tariceanu, probabil date la tiparit inainte ca Bruxelles-ul sa ne spuna ca ne mai amana cateva luni de zile. Este un gest nefiresc, este un gest frivol din punct de vedere politic si arata o dorinta de a face propaganda pe o tema de interes general, strict pentru domnul Tariceanu-, a precizat Geoana.

El a aratat ca, in consecinta, PSD va solicita o ancheta privind provenienta acestor fonduri, precizand ca va astepta un raspuns privind modul in care s-a organizat licitatia pentru inscriptionarea fluturasilor respectivi. Liderul social-democrat a aratat ca si Curtea de Conturi trebuie sa stabileasca daca banii guvernamentali si banii contribuabililor au fost cheltuiti asa cum se cuvine, in cazul fluturasilor respectivi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.