Acasă Politic AVAB cere repunerea lacatului pe averea lui Dorin Lazar Maior

AVAB cere repunerea lacatului pe averea lui Dorin Lazar Maior

DISTRIBUIȚI


Agentia de Valorificare a Activelor Bancare nu-l slabeste deloc pe deputatul PSD Dorin Lazar Maior, care a obtinut o sentinta judecatoreasca prin care i s-a ridicat sechestrul asupra averii sale. AVAB va adresa instantei o cerere de instituire a sechestrului in regim de urgenta, inainte de rejudecarea cererii de atragere a raspunderii patrimoniale a fostilor administratori ai SC Yazoo Impex SRL, printre care deputatul Maior, societatea fiind declarata falita de justitie.

Pe 19 iunie 2003, Tribunalul Brasov a admis partial cererea AVAB de atragere a raspunderii patrimoniale a administratorilor societatii falite SC Yazoo Impex SRL – Maior Lazar Dorin, Dutu Eduard Lucian si Albert Maria Crina, dispunand ca o parte din pasivul societatii, respectiv suma de 15.034.618.559 lei, sa fie suportata de parati. Totodata, prin aceasta hotarare s-a instituit si sechestrul asigurator asupra averii paratilor.

Intrucat cererea nu a fost admisa in totalitate, AVAB a declarat recurs si a solicitat modificarea sentintei in sensul admiterii intregii cereri si a obligarii administratorilor SC Iazoo Impex SRL la plata catre AVAB a sumei de 754.934,24 de dolari, reprezentand prejudiciul suferit prin nerecuperarea creantei sale in procedura de faliment si parte din pasivul societatii falite.

Prin recurs, AVAB a urmarit pastrarea dispozitiilor instantei de fond referitoare la instituirea sechestrului asigurator, motiv pentru care a solicitat doar modificarea sentintei, si nu casarea ei.

Impotriva aceleiasi sentinte au declarat recurs si paratii, pentru netemeinicie si nelegalitate, sustinand in principal ca nu au avut cunostinta despre proces si ca astfel nu au putut formula aparari impotriva cererii de atragere a raspunderii lor patrimoniale. Acestia au sustinut ca nu erau indeplinite nici conditiile cerute de Legea nr. 64/1995 pentru obligarea lor la plata pasivului societatii, solicitand in consecinta casarea sentintei si trimiterea ei spre rejudecare, cu consecinta implicita a ridicarii sechestrului asupra averii.

Pe 30 octombrie, Curtea de Apel Brasov a casat sentinta, trimitand cauza spre rejudecare Tribunalului Brasov.

Consecinta imediata a hotararii este ridicarea sechestrului instituit asupra averii paratilor, ignorandu-se – sustine AVAB – faptul ca in lipsa acestei masuri paratii pot sa-si instraineze bunurile personale, provocandu-si starea de insolvabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.