Home Politic Avizul DSP pt. Sf. Ioan pare antedatat și e pentru spital suport....

Avizul DSP pt. Sf. Ioan pare antedatat și e pentru spital suport. Geavlete și Agafiței dau directive verbale ca pentru spital COVID

DISTRIBUIŢI

După articolul nostru de ieri „Fundul Tătarului. În ordinul DSU, „Sf. Ioan” e suport-Covid în titlu și spital-Covid în text deși nu are infecționiști”, mai multe cadre medicale au prins curaj și ne-au contactat vrând ca lumea să înțeleagă situația spitalului Sf. Ioan și probabil și a altor spitale din țară.
Pe 28 octombrie, „Comandantul Acțiunii” Raed Arafat stabilea transformarea imediată a spitalului prin titlul unui ordin în „unitate suport COVID-19”, iar prin textul aceluiași ordin în „unitate de tratament a pacienților COVID-19 cu manifestări clinice medii și severe”. Adică ceea ar trebui să se facă în spitalele de boli infecțioase deși „Sf. Ioan” nu are nici măcar un medic infecționist angajat sau colaborator și nici circuitele epidemiologice nu fuseseră aprobate de DSP. Trei zile mai târziu, Arafat semnează un nou ordin prin care decidea ca Sf. Ioan să nu mai aștepte primirea avizului DSP București și să treacă „de îndată la internarea pacienților confirmați cu virusul SARS-CoV-2, atât la solicitarea CNCCI, cât și la inițiativa unităților sanitare în care aceștia se află, cu informarea CNCCI.”
Luni, 2 noiembrie, după prânz, la spital ajunge avizul de funcționare al DSP în care spitalul este autorizat ca „spital suport COVID”, datat cu 31.10, sâmbătă, adică data la care Arafat a emis ordinul care spunea „fără DSP”.

Ce ne-au explicat medicii de la Sf. Ioan

Spitalele de urgență erau destinate pacienților cu alte patologii decât covid care există totuși chiar dacă în acest an ei au fost mai mult văduviți de îngrijiri medicale decât pacienții cu COVID. Prin transformarea spitalelor de urgență în unele COVID, Tătaru pare că le contestă existența acestor pacienți.
Pentru că Nicușor Dan a depus jurământul cu o lună întârziere și nu l-a schimbat încă pe directorul general de la ASSMB, un apropiat al Gabrielei Firea, nu s-au putut transforma spitalele de bolnavi cronici din subordinea Primăriei în spitale COVID. Asta deși DSP a transmis încă de la jumătatea lunii octombrie o cerere în acest sens către ASSMB.
Presat de Iohannis și Orban, Tătaru-PNL a negociat într-o vizită secretă la Sf. Ioan cu managerul via ALDE, Robert Agafiței și cu directorul medical via PSD, Bogdan Geavlete, rămânerea lor pe funcții contra trecerii la spital COVID fără proteste. Asta deși trecerea la „spital covid” sau suport covid (cine să mai știe în talmeș-balmeșul creat de actele contradictorii) ar trebui făcută după o analiză clară a posibilităților instituției și nu „pe genunchi”.

Ocupat cu plantarea pilelor pe funcții publice, Tătaru a fost surprins de valul II

Obsedat de propria-i imagine deși nu poate scăpa de aspectul de boiernaș Tătaru a făcut zi de zi turul televiziunilor, din ce în ce mai rotund, explicând nimic inteligibil „populației civile”, așa cum ne numește în mod obsedant. Cu stupizeniile lui despre platoul x al cocoasei y al trendului crescător de intensitate scăzută, valul doi al pandemiei ne-a lovit fulgerător, ministrul nepregătind nimic pentru București, fiind ocupat să-și numească, fără rușine, neamurile și cumetrii în funcții la instituții de stat fără concurs, după modelul PSD care li se potrivește perfect rataților ce nu pot lua în veci un examen.
Astfel că astăzi, într-un troc politic Sf. Ioan a devenit „scăparea” bucureștenilor la fel ca și pentru victimele „Colectiv” decedate în acest iad plin atunci de nosocomiale neraportate, spitalul fiind condus în 2015 de același Agafiței. Ca și atunci și acum sunt medici țuțeri ai politicienilor care îndrăznesc să-i preseze să tacă pe doctorii care aleg să vorbească despre pericolele din spitale.

Medicii din Sf. Ioan nu mai tac ca acum 5 ani la Colectiv

Acum medici responsabili au ales să vorbească: ventilatoarele suplimentare pentru ATI nu sunt nici măcar sosite, nicidecum montate și operaționalizate. Spitalul este aproape plin (paturile cu acces la oxigen sunt ocupate, mai sunt paturi libere dar fără rampî de oxigen). Prin decizii verbale interne date de directorul medical Bogdan Geavlete decide greșit internarea pacienților cu patologie de clinică medicală și covid în secții de chirurgie. Managerul instituției Robert Agafiței și-a atras personal dezavuarea dnei. dr. Loreta Păun, membru vechi PNL și actual consilier de sănătate la Cotroceni. Miza rămânerii actualei echipe manageriale a fost transformarea Sf.Ioan în unitate covid și de aici atitudinea docilă și acceptul acestora fără discernământ a situației actuale. Terapia intensivă e încă neoperațională integral, lipsesc rampe de oxigen sau concordante cu numărul de paturi omologat. Medicii infectioniști lipsesc. Spitalul are nevoie de încă ȘAPTE medici ATI și DOUĂZECI ȘI ȘASE de asistenți de ATI. Clinicile medicale sunt umplute deja și excesul de pacienți internați pe secții unde nu au ce căuta. Medicii sunt în fața unui malpraxis vădit din cauza obligației de a trata direct patologii pentru care nu sunt pregatiți (nici chiar medicii din medicală), cu atât mai mult celelalte specialități. În același timp nici nu pot să nu încerce să-i ajute.
Totul prin impunere managerială și participare tacită la aberațiile unui ministru fără nicio anvergură decât cea din secția de la Huși unde opera majoritar apendicite.
De data asta, medicii vor să explice. Să se știe! Tot mai mulți merg pe drumul de transparență deschis începând de la tragedia Colectiv de doctorii Camelia Roiu, Letiția Coriu, Bogdan Tănase, George Ilie, Marian Stamate, Laura Zarafin, Marius Uscatu, Diana Popovici, Otilia Țigănaș și lista rămâne deschisă spre completare cu cei pe care i-am omis.

4 ARII

  1. In plina pandemie,ce constatam … ca dispare sigur asistenta medicala primara, ca emigreaza aproximativ o treime din medicii de familie, ca in Spitalele de stat personalul este insufiecnt, ca nu se fac angajari din ratiuni bugetare desi normativele de personal, respectiv numarul de paturi alocat pentru fiecare sectie medicala este mai intai avizat de catre DSP-uri, iar pe baza lor se elibereaza ulterior Autorizatia de Functionare a Spitalelor, ca presa prezinta faptul ca raportarile infectiilor nozocomiale efectuate de aceleasi DSP-uri contin falsificari grosolane, ca in plina pandemie exact aceleasi DSP-uri sunt incapabile sa reactioneze eficient si aplicat pe fiecare situatie parte.
    Tataru este de profesie medic iar ca specializare este chirurg, insa ar trebui sa va intrebati daca el ar accepta sa riste imaginea si probitatea sa profesionala, la un loc de munca in care exista personal insuficient fata de normativul legal.
    Iar ca sa aiba o viata plina, implinita profesional intrebati-l cum va proceda el ca manager de spital sau ca medic indiferent de specializare, in conditiile in nu are personal suficient la locul de munca iar pacientii sau reprezentantii lor il vor actiona in instanta pentru malpraxis, cu ajutorul unor echipe de avocat ,ce vor avea ca temei legal exact acele documente de mai sus aprobate de catre DSP-uri.

  2. Nu este in regula ce se intampla in acel spital. Din pacate asta se intampla cand are loc politizarea spitalelor si cand se vrea montarea anumitor personaje „cu greutate” in anumite functii importante.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.