DISTRIBUIȚI
sf. ioan

„Cu cât maimuţoiul se urcă mai sus în copac, cu atât mai bine i se vede fundul” -proverb francez-

Nu mai este un secret pentru nimeni că ministrul Sănătății Nelu Tătaru, zis și Nelu Apendicită la el, la Huși, precum și pe la colțurile ministerului, își caută deja refugiul într-un mandat de parlamentar. Probabil că așa este mai bine pentru el (pe persoană fizică) cât și pentru noi ca „beneficiari” ai deciziilor sale lipsite de orice responsabilitate sau logică.
Știm de exemplu că de miercuri seara un alt spital a mai fost transformat in „spital covid”. Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București. Mai știm de asemenea că în documentul înaintat de Ministerul Sănătății catre Sf. Ioan care stabilește schimbarea de atribuții ale acestui spital chiar înțelepții Sănătății (Nelu, acest Dăncilă al PNL și Raed, Che Guevara de România) dovedesc că nu au nici posesia termenilor pe care chiar ei i-au omologat.
Fascinați de impresia unei militarizări imaginare, cei doi conduc o armată paralelă virtuală: Nelu vorbește încontinuu de „populația civilă” de parcă el ar fi vreun ofițer acoperit (să ne scuze profesioniștii din servicii că am menționat personajul într-un astfel de context) iar Arafat semnează ordine simțindu-se comandant. Doar că e unul de conjunctură care dă ordine aceleiași populații civile de care tot vorbește Tătaru. Militarii autentici primesc și își dau ordine între ei.

Arafat transformă spitalul după modelul 2 în 1

În documentul 4649276/28.10.2020 sub semnătura sa, „Comandantul Acțiunii” stabilește transformarea instituției susmenționate în titlu ca „unitate suport COVID-19”, iar în text în „unitate de tratament a pacienților COVID-19 cu manifestări clinice medii și severe”. Adică ceea ar trebui să se facă în spitalele de boli infecțioase. Însă „Sf. Ioan” poate cel mult să devină spital „suport-covid”, adică să trateze pacienți cu patologie asociată Covid, nicidecum „spital covid” pentru că nu numai că spitalul nu are o secție de boli infecțioase în structură dar nu are nici măcar un medic infecționist angajat! Așadar este imposibil, conform protocoalelor medicale în vigoare, să se inițieze/gestioneze tratamente specifice de Covid! Medicii cardiologi, chirurgi, ORL-iști din Spitalul Sf. Ioan nu pot trata de COVID-19, iar pacienții le sunt trimiși ca și cum spitalul al fi Matei Balș numărul 2.
Deși ordinul lui Arafat de transformare a spitalului „Sf. Ioan” în unitate de tratament a pacienților COVID-19 este din 28 octombrie, niciun infecționist nu a fost adus până azi în spital și nici circuitele epidemiologice nu au fost aprobate de DSP.

Arafat mai semnează un ordin: fără DSP

„Comandantul acțiunii” nu a mai așteptat ca vreun medic infecționist să fie detașat sau delegat din alte unități spitalicești spre atenta și competenta supraveghere a pacienților Covid pozitivi transferați în Spitalul Sf.Ioan și a semnat pe 31.10.2020 un nou ordin al „Comandantului Acțiunii” nr. 4649280 în care scrie că „până la primirea avizului DSP București, Spitalul Sf. Ioan „va trece de îndată la internarea pacienților confirmați cu virusul SARS-CoV-2, atât la solicitarea CNCCI, cât și la inițiativa unităților sanitare în care aceștia se află, cu informarea CNCCI.
Dezinteresul periculos al parlamentarului-to be Tătaru și al lui Che Guevara se va transforma în dezinteres mortal în zilele următoare.

Tătaru, vizită pe șest la Sf. Ioan

Mai știm totodată că decizia de miercuri de transformare a instituției „Sf.Ioan” a fost precedată de o vizită incognito a încă-ministrului Tătaru de verificare a situației locurilor disponibile pentru terapie intensivă. Decidenții din Sf. Ioan au putut oferi doar 6 paturi de terapie (cu respectarea circuitelor de covid si non-covid) dar Tătarul a dorit 10 sau „vă fac cu totul de covid”. Restul îl vedem deja.
Incompetența ministrului este vizibilă încă de la începutul pandemiei, cu limba română are probleme mai mari ca Viorica Dăncilă, cu aritmetica e ca Ghiță Pristanda, numărând la cele 102 paturi suplimentare de ATI din capitală și cu cât ne apropiem de data alegerilor parlamentare Tătaru e vizibil deranjat în campania electorală de funcția publică pe care o mai are, după cum spun tot mai multe surse din PNL, doar până pe 6 decembrie.
Între timp salvările curg spre Sf. Ioan cu pacienți cu manifestări clinice medii și severe care nu au habar ce îi așteaptă.
Necunoscute sunt căile Arafatului. Sau ale Tătarului?

4 COMENTARII

 1. In 1936 Goebbels, ministrul al Culturii si al PropaGandei NAZY, l0a chemat in biroul sau pe celebrul actor pe atunci EMIL JANNIGS, detinatorul premiului OSCAR.
  –Herr JANNI GS, am dori sa fiti Directorul Cinematocrafiei Germane incepand de maine.
  –Dar, stiti, herr GOEBBELS, eu sunt putin…evreu !
  –Nu conteaza asta ! NOI stabilim cine e si cine nu e evreu !
  Parafrazandu-l pe Goebbels, NOI stabilim azi cine e sau cine nu e bolnav de CAVIT 19 !

 2. Starea de fapt este ca acest ministru al sanatatii, ca si cei dinaintea lui sunt exponentii intereselor din industria big farma, concerne multimationale care nu au nici un interes ca populatia Romaniei sa fie una bine informata, ca actul de preventie medicala pe zona de asistenta primara fie foarte bine finantat.
  Uitatti va la biografia lor, putin:
  Nelu Tataru medic chirurg – profesia sa este in contradictie cu termenul de preventie in domeniul medical, pur si simplu nu concepe ca populatia sa nu treaca pe la spital, chiar si inutil, totul pentru irosirea inutila a timpului, banilor, etc.
  Pintea Sorina – manager de spital, firesc din punctul dumneaei de vedere ca banii publici sa fie directionati , pardon dirjati pe cheltuieli in spitale:
  In consecinta, avem ministri ai sanatii care se plimba prin spitale si cheltuie in disperare fondurile publice sub orice pretext pe tot felul de achizitii , inclusiv sub actualul pretext de pandemie, bani publici imprumutati de la bancile cu capital strain si care sunt apoi acordtai catre firmele din domeniul Big Farma.
  In orice oras din Romania, la parterul blocurilor o sa va loviti de imaginea farmaciilor, al caror numar a explodat, aflate sub controlul marilor concerne BIG FARMA de parca se doreste sau exista o catastrofa sanitara dcu populatia Romaniei.
  Subiectul punerii in dependenta a decizionalilor din Ministerul Sanatati, Parlament de catre Big Farma este tabu. Aflam intamplator ca in majoritatea birourilor din Ministerul Sanatatii si agentiilor subordonate sunt persoane angajate ce au si activitati pe zona farma si atunci te mai astepti ca funtionarii sau decidentii sa mai apere interesele statului roman si implicit al sanatatii populatii, ma indoiesc..
  In nici o tara din UE, mai ales pe spatiul Shengen nu exista atata debandata in achizitia de medicamente de catre populatie, cu farmacii care -ti ofera pe tava orice produs incurajand auto -medicatia, iar paradoxul este ca acolo isi au sediul firmele din domeniul Big Farma.

 3. Este foarte dificil sa gestionezi o situatie critica in acest domeniu daca nu ai in spatele tau o echipa formata din consilieri care au minim 20 de ani de activiatate in domeniul medical, la firul ierbii intr-un limbaj neacademic.
  Nu ai cum sa-ti pui un secretar de stat, chiar cu studii in Franta, alegerea sa este in opinia mea total dezavantajoasa pentru PNL.
  Un secretar de stat in sanatate ar fi trebuit sa aiba expertiza lucrului efectiv cu pacientii, sa cunoasca birocratia uriasa la care este supus personalul medical, sa fi lucrat sau interactionat cu multitudinea de rapoarte inutile solicitate imperativ de DSP -uri, cu disfuntiile de functionare a platformei informatice SIUI aflata in gestiunea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, cu modificari eefectuate pe sest la lista de medicamente compensate si gratuite.
  Dar aici are de castigat PSD -ul.
  Din acest motiv apreciez ca Nelu Tataru este o tinta extrem de vulnerabila la orice combintie pusa la cale de catre gruparea Ciolacu – PSD,.si risca sa pice in capcanele puse cu intentie de catre sefii DSP-urilor din tara subordonate baronilor rosii -PSD, manageri care nu au nici o intentie sa se implice efectiv in rezolvarea sarcinilor trimise de la Minister sau a ordinelor transmise in acest context pandemic.
  Managerii de DSP -uri actuali PSD-isti au tot interesul ca populatia sa resimta tot arsenalul de frustrari, pentru a sa vina sau responsabilitate pe Guvernul Orban si implicit pe Nelu Tataru.
  In mod identic procedeaza si sefii sau presedintii Caselor de Asigurari din zona PSD, cu scopul evident de a arunca disfuntiile in responsabiliatatea PNL-lui, in perspectiva alegerilor parlamentare.

 4. Nici concediile medicale cele care depasesc 186 de zile si sunt semnate de medicul oncolog cadele de asigurari nu vor sa le mai plateasca fara viza medicului expert invocind un articol 78^2 din vechea lege 185/2006 revizuita de zeci de ori ultima fiind acum ordinul543_/ 22..05.2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.